Kakvo nam je stanje u društvu i političkom životu, govori činjenica da jedna Sanja Vulić daje sebi za pravo da komentariše jednog Mladena Ivanića. Bez namjere da bilo koga omalovažavam, ipak se neki red veličina mora znati, rekla je portparolka PDP, Anja Petrović, komentarišući izjave Sanje Vulić (SNSD) o počasnom predsjedniku PDP, Mladenu Ivaniću, nakon što je Ivanić kritikovao održavanje posebne sjednice Narodne skupštine.

– Činjenice su da će Mladen Ivanić u našem društveno-političkom životu ostati upamćen kao najmlađi doktor ekonomskih nauka u bivšoj državi, premijer Republike Srpske, član Predsjedništva BiH koji je učinio istorijski važnu stvar za srpski narod, obustavljanje revizije presude BiH protiv Srbije, dok će Sanju Vulić ostati upamćena kao ona koja je, za svoju korist i u ime svoga Boga, ukrala 17.000 glasova – rekla je Petrovićeva.

Kaže da je Vulićevoj svaka druga izjava o tome šta se priča po sarajevskoj čaršiji i stranim ambasadama, pa se stiče utisak da je upravo ona najupućenija u čaršijska i dešavanja u ambasadama.

– U tom slučaju, šteta po nju, iskazala bi se, ali sreća po Republiku Srpsku što je bila isuviše mlada da se bavi politikom u vrijeme Pedija Ešdauna i njegovog zamjenika Grejma Deja, glavnog političkog egzekutora Srba, inače bi im očigledno dobro poslužila kao saradnik, možda i bolji nego što su to bili njeni šefovi – rekla je Petrovićeva.

Podsjećamo, Vulićeva je izjavila za Srnu da se “uspavani Ivanić” ponekad javi ničim izazvan, i to samo kada treba reći nešto protiv rukovodstva Republike Srpske i SNSD.

– Javi se tu i tamo samo kada treba reći nešto što godi čaršijskim ušima, a nije mrsko ni britanskim – rekla je Vulićeva.

Ovo su istorijske stvari koje je Mladen Ivanić učinio za Republiku Srpsku Pogledajte video:

Izvor: banjaluka.net