Predsjednica Gradskog odbora SDS Prijedor Maja Dragojević-Stojić kaže da ne postoji saradnja sa Klubom odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora i da je neće ni biti, nakon što su oni zatražili njenu ostavku na ovu stranačku funkciju.

Sa klubom odbornika nemamo saradnju, jer se već više puta potvrdilo da nisu posvećeni opštem interesu i da ne poštuju odluke stranke. Tako će i ostati – rekla je Dragojević-Stojić.

Ona je tvrdi da je na mjesto predsjednika Gradskog odbora SDS Prijedor izabrana jednoglasnom podrškom svih prisutnih delegata, a da su izbori sprovedeni onako kako nalaže Statut.

– Nezapamćen je slučaj da neko isključen iz SDS zbog teže povrede Statuta javno traži moju ostavku na mjestu predsjednika gradskog odbora. To je upravo juče uradila gospođica Кnežević – navodi ona.

Dragojević-Stojić tvrdi da je od njenog izbora za predsjednicu GrO SDS Prijedor ostvario napredak.

– Od toga dana pa do danas SDS jača, učlanjuje nove ljude i sigurna sam da će opšti izbori ove godine to i pokazati. Uz mene stoje članovi našeg gradskog odbora, ali i šire članstvo, što svakog dana možemo vidjeti na terenu – tvrdi ona.

Dodala je da SDS neće štititi ništa što nije u skladu sa zakonom.

FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: BOJANA MAJSTOROVIĆ/RAS SRBIJA

– Tako je i u slučaju Marka Munjize. Istražni organi svoj posao moraju odraditi časno i profesionalno. Važno je da se utvrdi stvarna krivica, a za svoja lična djela svako treba snositi odgovornost – zaključila je ona.

Podsjećamo, odbornici SDS u Skupštini grada Prijedora Biljana Knežević, Predrag Stračević i Srđan Adamović traže da Maja Dragojević-Stojić podnese ostavku na mjesto predsjednika GrO SDS Prijedor jer je aktivista SDS Marko Munjiza uhapšen zbog sumnje da je ucjenjivao direktora IRB Dražena Vrhovca.

Odnosi unutar Gradskog odbora SDS Prijedor su inače duže vrijeme narušeni. Povjereništvo ove partije u Prijedoru, a na čijem je čelu bila Dragojević-Stojić je u aprilu prošle godine isključilo iz SDS Biljanu Knežević koja je šefica Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Prijedora.

Međutim, ostala dva odbornika SDS i dalje prihvataju da Kneževićeva bude šefica njihovog kluba.

Izvor: Srpskainfo