U Gradskoj upravi Prijedor održan je sastanak na kojem je inicirano formiranje Organizacionog odbora koji će pripremiti aktivnosti povodom obilježavanja 70. godišnjice postojanja i rada Aero – kluba “Prijedor”
Na sastanku, kojim je predsjedavao zamjenik gradonačelnika Žarko Kovačević, razgovaralo se o aktuelnim informacijama vezanim za obilježavanje ovog jubileja koje će obuhvatiti pet događaja.
Manifestacije će početi 4. marta svečanom akademijom, a biće nastavljene 21.maja kada će ujedno na aerodromu Urije biti obilježena i 80. godišnjica od formiranja Prve partizanske avijacije.
Susret aviomodelara planiran je za 25. i 26. juni, a već 2.i 3.jula biće održan 26. Petrovdanski padobranski kup koji će, kako je najavljeno, u većem broju posjetiti i gosti /padobranci/ iz inostranstva.
Takmičenje pilota jedriličara, poznatije kao “Blanik kup”, inače 17. po redu biće održan 26-28.avgusta kao završna manifestacija povodom 70. godišnjice Aero-kluba Prijedor,a povodom koje je planirana i izrada monografije.
Svi pomenuti događaji , kako je saopšteno nakon ovog sastanka u Gradskoj upravi, biće u funkciji promocije avio sporta i samog grada Prijedora.

Izvor: prijedorgrad