Na banjalučkim ulicama svakog dana možemo vidjeti hrpu smeća, prepune kontejnere kao i nagomilani kabasti otpad. Parkovi, dječija igrališta, zelene površine između zgrada i drugih javnih porvšina zatrpani su flašama, kesama i drugim smećem. Pravi nered na ulicama Grada, a rješenje problema se ne nazire.

Iako građani nebrojeno puta pozivaju nadležne da redovnije odvoze smeće, nadležno preduzeće ih ignoriše, pa je tako smeće oko kontejnera postalo svakodnevnica. Građani koji ni krivi ni dužni ispaštaju zbog neodgovornosti pojedinaca otvorili su raspravu i na društvenoj mreži Tviter.

Pišu, gušimo se u smeću i gradska uprava je nesposobna. Iako su podržavali rad gradonačelnika Stanivukovića, građani sada negoduju. Priznaju, glasali su za Stanivukovića, a na poklon su dobili deponije smeća na svakom koraku u Gradu i još milion drugih problema za koje, kako pišu, gradonačelnika boli briga. Dodaju kako ih je gradonačelnik jednom uspio prevariti i da više neće.
,,E moja Banjaluko na šta si spala… Stvarno mi se gadi ovo gledati. Ljepota je bila prošetati gradom prije, a sada nam internetom kruže slike deponija. Haos”, jedan je od komentara nezadovoljnog Banjalučanina.

Ispod albuma u kojem se nalaze fotografije smeća po banjalučkim ulicama stoji sljedeći opis.

,,Ovo je #banjaluka pod upravom Draška Stanivukovića. Grad se guši u smeću dok on okolo priča bajke i laže ljude. Neće još dugo“!

Dok se građani žale na haos i prljavštinu u gradu pristalice PDP-a poručuju ,,to možes i ti, a mogu i građani da pokupe smeće neće im otpasti ruke ako počiste svoj grad“.

I na društvenoj mreži Fejsbuk građani ismijavaju rad gradonačelnika Draška Stanivukovića.
Izvor: banjaluckeprice