„Imamo puno povjerenje i u gospodina Raduna i u odbornike SNS FBiH-a i ove koalicije. Ovi ljudi su hrabri, iskreni i odlučni da se bore za bolji položaj našeg naroda u FBiH“, rekao je predsjednik PDP-a Branislav Borenović o višestruko osuđivanom kriminalcu.

Duško Radun, kome je Borenović pružio podršku je osuđen za zloupotrebu položaja. Centralna izborna komisija Radunu je oduzela mandat jer je pravosnažno osuđen za zloupotrebu položaja ili ovlaštenja 2019. godine.

Radun je od 2015. do 2018. godine bio načelnik opštine Bosansko Grahovo, a presudom Opštinskog suda u Livnu osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od osam meseci zbog zloupotrebe položaja ili ovlaštenja.

Sud u Livnu presudom je odredio da Radunu bude oduzeto 23.530 KM, odnosno imovinska korist pribavljena krivičnim delima.

Na sastanku sa predsjednikom Srpske napredne stranke FBiH Duškom Radunom predsjednik PDP-a Branislav Borenović, potpredsjednica PDP-a Jelena Trivić i član Predsjedništva stranke Draško Stanivuković sa građanima Drvara su govorili o tome kako trebaju 8.maja da izađu na referendum, podrže zajedničkog kandidata i da budu jedinstveni i tako kazne vlast predvođenu SNSD-om i HDZ-om.

„Imamo puno povjerenje i u gospodina Raduna i u odbornike SNS FBiH-a i ove koalicije“, rekao je Borenović.

Licemjerstvo u PDP-u ne jenjava. Za glas više na referendumu 8. maja povodom smjene SNSD-ove načelnice Drvara Dušice Runić istaknuti članovi PDP-a ne biraju oružje pa tako i u ovom slučaju okupljenim građanima obećavaju nemoguće, a sve to u društvu osuđivanog kriminalca Raduna.

Izvor: banjaluckeprice