Sve uzaludniji su pokušaji Nebojše Vukanovića da ubijedi narod u ispravnost svojih politika, jer je već sada iza njega podugačak spisak pogrešnih poteza. Nije se proslavio ni izborom saradnika, posebno onih čije ime javno saopštava. Jedan od njih je i Prijedorčanin Tomislav Gašić, a kojeg je Vukanović na nedavnom skupu u Banjaluci posebno predstavio. Međutim, ono što je prećutao o ovoj osobi ne bi razočaralo ni najgore hejtere. Nažalost, istina je mnogo poraznija po Vukanovića i njegovog prijedorskog pulena.

Tomislav Gašić je u aprilu 2015. godine punio stranice crne hronike u gotovo svim medijima u Srpskoj i BiH.

Naime, tada 26-godišnja Jelena Durković iz Prijedora optužila je ovog profesora fizičkog vaspitanja da ju je brutalno pretukao u jednoj pivnici u tom gradu.

Ali, to nije sve.

I pet godina kasnije ponovo je Gašić u centru pažnje, zbog ponašanja koje se nikako ne bi trebalo vezati za jednog prosvjetnog radnika.

U tom periodu bio je osumnjičen da je fizički napao učenika tako što ga je vukao za ruke kroz hodnik, kao i niz stepenice.

Da su Gašiću šake najčešći „argumenti” pisalo se i 2019. godine, zbog sukoba u stranačkim prostorijama SDS-a u Prijedoru pa je i policija imala posla.

Sve ove informacije, sa mnogo više detalja, i danas su javno dostupne na svim pretraživačima.

Javna priča o finansiranju

Posljednjih dana Prijedorčani prepričavaju Gašićevu javnu hvalu da finansira Nebojšu Vukanovića?!

Opisi tih radnji idu do u sitne detalje pa se nezvanično pominju i podebele koverte kako bi ga Vukanović u svojim nastupima promovisao.

To se i dogodilo tokom nedavnog skupa koji je trebinjski poslanik organizovao u Banjaluci, u pokušaju da omasovi stranku i građanima ponudi, kako sam zna reći, poštene ljude u politici.

I dok su mu puna usta pravde i morala, Prijedorčani se pitaju kako da u sve to „uklope” njihovog sugrađanima sa početka priče.

Prepričavaju i Gašićevu tvrdnju da je on finansirao bilborde na kojima su bili Vukanović i član DNS-a Goran Predojević, koji je, u decembru prošle godine, izgubio u utrci da gradonačelnika Prijedora.

Postavljaju i pitanje porijekla novca kojim se javno hvali Glišić, imajući u vidu iznose profesorskih plata.

Munjiza ga opjevao

Za Gašića njegovi sugrađani ističu da pripada „ekipi” Maje Dragojević Stojić, predsjednice Gradskog odbora SDS-a, čiji je važan član donedavno bio i njen rođak Marko Munjiza, uhapšen zbog pokušaja ucjene.

U SDS-u su još svježa sjećanja i na pjesmicu „svestranog” Munjize, koju je portparol Stevan Salatić postavio na zvaničnu stranicu stranke na društvenim mrežama.

„Pjesma našeg aktiviste Marka Munjize iz Prijedora” – „Našu podršku samo Vukan ima”, navedeno je u objavi, na koju su čak i javno iznesene primjedbe, ne samo zbog pjesme i stihoklepca, već i činjenice da SDS time, umjesto svojih funkcionera, favorizuje Vukanovića koji nije u toj stranci.

Tek nakon intervencije Mirka Šarovića sporna objava je uklonjena.

Ali, sličnih vrlih radova ovog još jednog zalutalog Hercegovca i promocije ljudi koji nisu u SDS-u na zvaničnim proflima te stranke je bilo i prije, a ne sumnjamo i da će ih tek biti, iako se time ponižava članstvo nekada najjače opozicione stranke, odnosno ono što je od nje danas ostalo, prijedorskog i hercegovačkog lobija.

Traže smjenu

U prijedorskom SDS-u ukazuju na štetu koju je partiji nanio Munjiza te traže odgovornost.

Od Predsjedništva stranke zahtijevaju da u što kraćem roku poništiti, kako je navedeno, nestatutarne odluke, razriješi dužnosti predsjednicu Gradskog odbora Maju Dragojević Stojić i pokrene hitnu reorganizaciju, bez koje će „SDS u Prijedoru doživjeti potpuni krah” na Opštim izborima 2022. godine.

Šef Kluba odbornika SDS u Skupštini grada Prijedor Biljana Knežević je navela da „problemi, koji nanose ogromnu štetu SDS-u kreću upravo iz Prijedora“ od onog momenta kada je predsjednik SDS-a Mirko Šarović odlučio, da iz samo njemu znanih razloga, podrži očigledno urušavanje SDS-a u Prijedoru”.

ODGURNUO DJEVOJKU

Iz policije su u aprilu 2015. godine potvrdili da su iz Službe hitne pomoći obaviješteni da im se obratila djevojka sa vidnim povredama glave.

Na profilu svoje djevojke Gašić je tada indirektno potvrdio da je „smirivao” Jelenu Duraković.

Naveo je da je neko njegovu djevojku polio pićem i da je momku za kojeg misli da je to uradio rekao da se izvini i da je on to odbio, te da ga je samo gurnuo.

Prema napisanom na društvenoj mreži, „tada se uključila Durkovićeva i skočila na njega i vrijeđala ga, te ogrebala po licu, a on je je zatim odgurnuo i pokušao smiriti”.

HOĆEŠ DA TE RAZBIJEM”

Durkovićeva je iznijela svoju verziju priče o napadu Tomislava Gašića 2015. godine. Gašić je, kazala je, došao sa djevojkom i stao za njihov sto u kafiću.

„Poslije nekog vremena jedna djevojka koja je prolazila oborila je čašu i polila njegovu djevojku.

On je mislio da je to uradio jedan moj drug i uhvatio ga je za košulju i rekao da će ga razbiti.

Rekla sam mu da nije on kriv, a tada me je uhvatio za majicu i privukao sebi i rekao: „Hoćeš da te razbijem”, ispričala je Jelena. Prema njenim riječima, prvo ju je udario šakom u desno oko, zatim u lijevu sljepočnicu, a onda i dlanom u nos.

„Tada me oblila krv i počela sam da gubim svijest, zatim me još jednom udario rukom iznad desnog oka.

Pala sam. On je u međuvremenu pobjegao, a po mene je došao otac i odvezao me u bolnicu”, rekla je ranije Jelena.

Tvrdila je da je Gašić slao poruku njenom ocu da se dogovore i da ne dolazi slučaj pred policiju i sud, što je odbio.

Jelena je tada istakla da joj se puno Prijedorčana obratilo i pružilo podršku, a u porukama su navodili da je Gašić i ranije pravio probleme.

Autor: faktormagazin.ba