Prvu ovogodišnju sjednicu održao je danas Forum za bezbjednost zajednice grada Prijedora na kojoj je usvojen Godišnji izvještaj o radu Foruma za 2021.godinu , Strateški bezbjednosni plan Foruma 2022 – 2026, kao i Program rada Foruma za tekuću godinu.

Osim redovnih aktivnosti u realizaciji rada Foruma i identifikovanju postojeće problematike, svi članovi Foruma izrazili su spremnost za pružanje potpune međusobne podrške kroz zajedničko djelovanje u realizaciji planiranih projekata za tekuću godinu, a sve u cilju nastavka dobre saradnje svih subjekata Foruma.
U ime gradonačelnika Prijedora prisutnima se obratila Monja Kasalović , načelnik Odjeljenja za društvene djelatnosti koja je istakla da je Forum za bezbjednost zajednice u prethodnom periodu preduzeo brojne aktivnosti u cilju poboljšanja bezbjednosti.
“Možemo reći da smo poznati po aktivnostima Foruma za bezbjednost i to ne samo u prijedorskoj regiji, već i šire i da smo, na osnovu rezultata, bili uzor mnogim drugim lokalnim zajednicama”, smatra Kasalovićeva.

Načelnik Policijske uprave Prijedor Sretoja Vujanović je i na sjednici Foruma, ali i u obraćanju medijima istakao značaj unapređenja postojećeg sistema video nadzora u gradu Prijedoru koji će u znatnoj mjeri doprinijeti poboljšanju stanja bezbjednosti na području Policijske uprave Prijedor.
“Zadatak nam je da sistem video-nadzora bude na adekvatnom nivou i na korist svih građana, što znači da se mora povećati i broj kamera”, smatra Vujanović.
Na današnjoj sjednici produžen je mandat predsjedavajuće Foruma Vanje Dejanović

Izvor: prijedorgrad