Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić smatra političkom osvetom prema Banjalučanima to što je gradonačelnik Draško Stanivuković prekinuo asfaltiranje Ulice Koste Jarića, kao i da je na taj način pokazao da nema želju da grad ide naprijed.

Ilić je rekao Srni da Stanivuković na taj način pokazuje da je politički revanšizam i borba protiv njegove političke konkurencije uoči izbora u savjetima mjesnih zajednica njemu važnija nego rješavanje osnovnih problema Banjalučana.

– Što se mene lično tiče ovo je politička osveta prema građanima grada Banjaluka. Ovo je jedinstven slučaj da je neki gradonačelnik prekinuo jedan ovakav projekat, odnosno asfaltiranje ulice koja je osnovna potreba građana ovog dijela grada i znamo koliko godina oni imaju problem sa tim – naveo je Ilić.

Prema njegovim riječima, Stanivuković nema želju da Banjaluka ide naprijed i da rješava osnovne probleme, kao što je asfaltiranja pojedinih ulica.

On je napomenuo da je upravo u toj ulici Stanivuković pravio kampanju, da je tamo prije nekoliko godina lomio asfalt, a da sada prekida asfaltiranje zbog procedura koje kao gradonačelnik može da riješi za nekoliko minuta sa nadležnim odjeljenjem.

– Svjesni smo da političke razmjerice koje imamo jedna stvar, ali ono što je sigurno važno jeste da ne možemo na uštrb građana da vodimo tu borbu – rekao je Ilić i pozvao gradsku administraciju i gradonačelnika da što prije otklone proceduralne probleme i dozvoli radnicima da nastave da rade.

Ilić smatra da političke borbe treba voditi na drugim mjestima, a ne na način da se zaustavljaju projekti.

– Neko je pokazao spremnost da taj projekat završi i taj problem riješi, a s druge strane imate nekoga ko isključivo radi političkog revanšizma zaustavlja ovakve stvari – zaključio je Ilić.

Autor: SRNA/vecernjenovosti.ba