Portparol SNSD-a Radovan Kovačević ocijenio je za Alternativnu televiziju da su izbori za članove savjeta mjesnih zajednica pokazali da u Banjaluci opozicija ne postoji, kao i to šta Banjalučani misle o radu gradonačelnika Draška Stanivukovića, te da su prepoznali da je razvoj tog grada prekinut.

“Oni su prepoznali da se u Banjaluci ništa pozitivno ne dešava. Banjaluka je postajala sve ozbiljniji regionalni centar, a sve to je zaustavljeno. To je postao grad smeća”, rekao je Kovačević.

On je istakao da je SNSD juče na izborima osvojio gotovo 80 odsto mjesnih zajednica, te da je to veliki uspjeh.

“Stanivuković je objavio da je pobijedio na Petrićevcu. Možda su građani Banjaluke prepoznali da on nije sposoban da vodi glavni grad Republike Srpske, nego mjesnu zajednicu”, rekao je Kovačević za ATV, podsjetivši da je Stanivuković govorio da su ovi izbori bitniji od izbora u oktobru.

Kovačević smatra da su Stanivuković i njegove partijske kolege vodili bespotrebnu partijsku kampanju za ove izbore, te da je sve trebalo proći na, kako je naveo, komšijskim odnosima.

On je naglasio da SDS nije osvojio nijednu mjesnu zajednicu, iako su prije izbora iz ove političke partije poručivali drugačije.

Kovačević je rekao da je SNSD shvatio poruku Banjalučana kada je za gradonačelnika izabran Draško Stanivuković, te da je SNSD rekonstruisao organizaciju.

“Vlado Đajić je došao na čelo Glavnog odbora. Počeo je ozbiljno da se bavi stranačkom strukturom i organizacijom. Počeli smo ozbiljno da se bavimo time šta Banjalučani žele”, rekao je Kovačević.

Portparol SNSD-a podsjetio je da je na ranijim izborima za savjet mjesnih zajednica u Banjaluci prethodni gradonačelnik Igor Radojičić osvojio 54 od 57 mjesnih zajednica.

Kovačević je podsjetio da je SNSD pobijedio i na ponovljenim izborima u Doboju i Srebrenici.

“SNSD je odgovorna politička snaga koja ne ide po ambasadama, nego sluša svoje građane šta im kažu i šta žele”, rekao je Kovačević i dodao da su građani pokazali da imaju povjerenje u SNSD i koaliciju okupljenu oko te političke partije.

On je ponovio da se SNSD bori da sačuva status Republike Srpske, da joj vrati sve ono što joj pripada prema Ustavu BiH.

“U tome nas neće pokolebati nikakve sankcije i prijetnje. Nas samo zanima ono što od nas traže građani i Banjaluke i Republike Srpske”, poručio je Kovačević.

Izvor: ATV