Informaciju koju je objavio portal alooline.ba, a prenio prijedor24h je zapravo netačna, na to nam je ukazao portal Raskrinkavanje.ba

Ruska vojna operacija na Ukrajinu dovela je do toga da se mnogi lažni snimci i fotografije koji dovode u zabludu, pojavljuju na društvenim mrežama uz tvrdnju da nisu potekli iz sadašnjeg sukoba.

Jedna od njih je i fotografija iz Kijeva koja obilazi svijet, a na kojoj se nalazi starija žena. Na fotografiji, koja je zaista uzemirujućeg prizora, vidi se kako je njena glava u zavoju, dok je lice obliveno krvlju.

Fejsbuk stranica „Srpska inicijativa“, objavila je navedenu fotografiju te iznijela LAŽNI DOKAZ o tome da se radi o fotogfrafiji koja je nastala prije četiri godine poslije eksplozije plina u stambenoj zgradi, što ne odgovara istini, jer je fotografija autentična i nastala je 24. februara 2022. godine poslije bombardovanja stambene zgrade u gradu Čugujiv u harkovskoj oblasti.

Ovu vest smo objavili bez prethodne provere i ona se ispostavila kao laž, te se ovom prilikom izvinjavamo našim čitaocima.

prijedor24h