Gradonačelnik Draško Stanivuković i odbornik SNSD-a Borivoj Obradović verbalno su se sukobili zbog persiranja na sjednici banjalučke skupštin

U okviru Aktuelnog časa, Obradović je pitao gradonačelnika do kada ćemo imati potpisnike u odjeljenjima i zašto konkursa za načelnike odjeljenja još nema. Pitao je i kada je planiran završetak fontane u parku Mladen Stojanović.

„Odgovoriću kada me počne persirati“, poručio je Stanivuković.

„Poštovani gradonačelniče, molim da mi odgovorite na pitanje“, uzvratio je Odbradović.

Predsjednik skupština Mladen Ilić smirujući situaciju je dodao se u skupštini može obraćati na ti, ali sa uvažavanjem.

To je odobrovoljilo Stanivukovića, pa je ipak odgovorio na pitanje koje je postavio Obradović, ali i Neven Stanić iz Ujedinjene Srpske.

“Imamo problem sa komunikacijom, ne znamo ko vodi koje odjeljenje. Šta se ček?”, zapitali su odbornici.

Stanivuković kaže da se nisu stvorili uslovi za imenovanje načelnika. Rekao je da ne postoji, politički konsenzus oko jednostavnih stvari, kao što su imenovanje njegovog zamjenika ili za nove investicije u gradu.

“Mi se ne možemo dogovoriti oko jednostavnih stvari kao što su nove investicije. Kako onda da imamo konsenzus oko načelnika odjeljenja”, naveo je Stanivuković.

Obradović je reagujući na gradonačelnikov odgovor poručio da opet nije dobio konkretan odgovor kada će biti izabrani načelnici odjeljenja.

“To što mi nismo podržali Miladu Šukalo za zamjenicu gradonačelnika nema nikakve veze sa načelnicima odjeljnja. A što se tiče samog zamjenika, pokušajte predložiti Begića možda bi on prošao, rekao je Obradović.

Fontana na proljeće

Što se tiče fontane, gradonačelnik Stanivuković je rekao da bi radovi trebalo da počnu iduće sedmice.

“Čekamo još građevinsku dozvolu od Ministarstva. Fontana će koštati 220.000 maraka. Sve je spremno, sve iz donatorskih sredstava. Prijatelji i partneri su dali novac i Grad ništa neće da košta”, rekao je Stanivuković.

„Gradonačelnikova fontana“ nema građevinsku dozvolu. Iako je pokušao procedure da preskoči, nije mu pošlo za rukom, pa umjesto replike kultne fontane iz parka „Petar Kočić“ i dalje samo rupa.

Izvor: Banjaluckeprice