Odbornik SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Borivoj Obradović gostujući u Jutarnjem programu RTRS-a istakao je da je sve sumnjivo oko investicije u Poslovnoj zoni Ramići i investitora kojeg gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković namjerava da dovede u Banjaluku. Istakao je da niko od odbronika nije protiv bilo kakvih investicija, ali da je u ovom slučaju sve sumnjivo.

,,Gradonačelnik je unaprijed dogovorio posao sa investitorom. Nevjerovatno mi je da se raspisuje javna licitacija, a da unaprijed govorimo o nekom stranom investitoru. Sam gradonačelnik je izjavio da se dopisivao sa italijanskim investitorom. Pisale su nam firme koje rade u poslovnoj zoni Ramići, a koje izražavaju sumnju u potencijalnog italijanskog investitora. Kaže ugovor će biti sklopljen na šest godina, a ne znamo šta će biti kasnije, da li će radnici dobiti otkaz, da li će biti zagađena okolina itd.”, rekao je Obradović.

 

Osvrnuo se i na veliki park koji je najavio gradonačelnik Banjaluke i istakao kako taj projekat pompezno najavljuje već godinu i po dana, a nije uspio da završi ni fontanu u parku Mladen Stojanović koja košta nekih 200.000KM, a najavljuje milionski projekat.

 

,,Niko ništa nema protiv parka. Uzimajuci u obzir sve okolnosti, nije najpametnije u ovom trenutku ulagati tolike pare u park’’, rekao je Obradović.

 

Na tvrdnje gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića da ga skupštinska većina konstantno blokira, Obradović odgovara kako je to čista predstava i obmanjivanje javnosti.

 

,,Obmanjuje javnost. Rekao je da je ispunio 88 % svojih obećanja u ovoj godini, kako je on to mogao da uradi ako ga mi blokiramo. Predlagao je neke odluke koje smo mi podržali, besplatni udžbenici mi smo to izglasali, subvencije za vrtiće, mi to ne blokiramo. Kad je bio odbornik nije mu valjao gradonačelnik, sad kad je gradonačelnik ne valja mu Skupština’’, rekao je Obradović te dodao da Stanivuković sve radi zarad lične promocije na društvenim mrežama.

 

,,To se pokazalo i na posljednjoj Skupštini koju je blokirao”.

 

Spomenuo je i izbore za Savjete mjesnih zajednica i rekao da je potrebno da se gradonačelnik što prije uključi u vođenje Grada. Iako je na izborima uključio sve resurse doživio je poraz koji je ogledalo njegovog nerada.

 

,,Prije svega velika izlaznost na ovim izborima pokazuje koliko su ti izbori bili značajni. PDP je tu uložio sve. Počev od gradonačelnikovih obećanja do njegovih funkcionera“, rekao je Obradović i istakao kako je SNSD pobijedio u 43 mjesne zajednice i kako su počeli sa radom, odnosno razgovaraju sa predsjednicima mjesnih zajednica kako bi zajedno radili na rješenju problema u banjalučkim naseljima.

Izvor: banjaluckeprice.net/RTRS