Banjalučka policija je rasvijetlila razbojništvo koje se desilo u hotelu „Bosna“ u centru Banjaluke, kada je brutalno pretučen Stipo Križanac iz Viteza, potvrđeno je za Srpskainfo.

Razbojništvo se desilo 5. marta, a policija je u utorak lisice na ruke stavila Dervišu Kablaru, a potragu je raspisala za Senijadom Miletićem, koji je izbjegao hapšenje.

Razbojnici, ali i žrtva, odranije su poznati policiji po krivičnim djelima i ovo nije prvi put da pune stupce crne hronike. Sukob između njih je došao zbog neplaćene droge, te su napadači pobjegli sa 5.000 maraka.

Kako nezvanično saznajemo, sve se dešavalo u pomenutom hotelu u kojem je sobu iznajmio Križanac.

– On je iz Viteza došao u Banjaluku. Tu je iznajmio sobu u hotelu i zatim pozvao poznanike Kablara i Miletića, koji su takođe iz Viteza, i rekao im da mu donesu kokain – pojašnjava izvor Srpskainfo.

Ubrzo su kod njega došli Kablar i Miletić i tom prilikom mu donijeli nekoliko vrećica s kokainom.

FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RAS SRBIJA

– Miletić i Križanac su konzumirali kokain, ali je problem nastao kada su zatražili pare za drogu. Križanac je odbijao da im plati drogu i tu dolazi do naguravanja, a zatim i do tuče između njih trojice – ističe sagovornik Srpskainfo.

Prema njegovim riječima, Miletić i Kablar su zatim krenuli tući Križanca, udaravši ga rukama i nogama po cijelom tijelu. Tom prilikom nanijeli su mu teške povrede.

– Nakon što su ga pretukli, u gornjem dijelu trenerke pronašli su 5.000 maraka koje su oteli od njega i zatim pobjegli u nepoznatom pravcu – ističe izvor iz istrage.

Kada je došla policija, Križanac nije htio da sarađuje s njima u potpunosti; tvrdio je da ne zna ko ga je napao.

– Po sobi su bili tragovi kokaina, a on je tvrdio da ne zna ko ga je napao i rekao da zna samo nadimak jednog od razbojnika. Inspektori su odmah pokrenuli istragu i ubrzo došli do saznanja ko stoji iza napada na Križanca – pojasnio je pomenuti izvor.

Portparol PU Banjaluka, Danijela Mučibabić, rekla je da je policija u saradnji s policijskim službenicima Policijske stanice Vitez, preduzimanjem operativnih mjera i radnji, uhapsila D.K. iz Viteza, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio razbojništvo i omogućavanje uživanja opojnih droga.

– Za S.M. se traga, jer postoje osnovi sumnje da je zajedno sa D.K. počinio navedena krivična djela – rekla je Mučibabićeva.

VARAO PENZIONERE

Stipe Križanac je godinama poznat po krivičnim djelima, a posebno u Hrvatskoj, gdje je 2015. digao policiju na noge. Hrvatska policija ga je sumnjičila da je prevario i pokušao prevariti na stotine hrvatskih penzionera.

On je pozivao penzionere i predstavljao se kao policijski inspektor. Govorio im je da im je neko provalo u račun u banci, te tražio podatke kako bi ih navodno zaštitio. Na osnovu tih podataka podizao je novac s računa.

Izvor: Srpskainfo