U petak popodne je održan vanredni sastanak u komandi NATO snaga u BiH, na temu medijskog izvještavanja o planovima Alijanse za preduzimanje nasilne i protivpravne akcije prema Miloradu Dodiku, srpskom članu predsedništva BiH, piše portal „In4S“.

Podsjećamo, isti portal u četvrtak je objavio tekst u kojem se tvrdi da NATO sprema otmicu srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika.

U petak je, dodaje portal, Kolegijum donio odluku da se identifikuje na koji način je došlo do odliva povjerljivih podataka i dekonspiracije pomenute akcije NATO, jer je sa aspekta Alijanse nedopustivo da cure ovako osjetljivi podaci.

„Pored navedenog, pomenuti Kolegijum je zaključio da Dodik i Republika Srpska moraju na određeni način za primjer biti ‘kažnjeni i disciplinovani’ pred cjelokupnom regionalnom javnošću, jer je Alijansi danas prijeko potreban autoritet u BiH“, piše portal.

Jedan od prijedloga, tvrdi se u tekstu na portalu „IN4S“ bio je i da se u narednim danima kolona službenih vozila koje koriste Dodik i članovi njegovog ličnog obezbjeđenja, presretnu po metodi zasjede u dubini teritorije Republike Srpske, na trasi kretanja van naseljenog mjesta, kako bi se isprovocirao incident NATO sa njegovim obezbjeđenjem i izazvao sukob, za koji bi se naravno optužila srpska strana.

„Predloženo je i da će ovog puta NATO dejstvovati sam, bez uključivanja bosansko-hercegovačkih bezbjednosnih institucija, kako bi se maksimalno sačuvala konspirativnost akcije“, dodaje portal.

Dodik je u petak rekao da zabrinjava to što nema nikakvog saopštenja od strane NATO-a povodom jučerašnjih medijskih natpisa na ovu temu, odnosno da ove informacije nisu demantovane.

Autor:agencije, foto:faktormagazin.ba