Propao  je pokušaj konfuzne ministarke spoljnih poslova BiH Bisere Turković da u predviđeni dnevni red Organizacije za Islamsku saradnju ubaci čaršijsku minu o „opasnom Miloradu Dodiku“ i Srbima, koji vrebaju da „tako važnu i bogatu zemlju zaustave u napretku i rasture“, govori politikolog Dževad Galijašević.

Naime, Turkovićeva je tokom gostovanja na Vijeću ministara pokušala da pokrene diskusiju o „sudbini Bosne“, tokom koje je za aktuelnu krzu optužila Srbe i srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika, podsjeća on.

– Politički neotesana za diplomatu, Bisera Turković u ime zemlje koja nikome više ne predstavlja ništa bitno, nije poremetila planirani tok konferencije. Uzalud je Bisera trčala za muslimanskim liderima, jedino što je uspjela  jeste da fotoaparatom uhvati trenutak rukovanja sa domaćinom, pakistanskim premijerom Imran Kanom, koji nije uspio da sakrije na licu, izraz gađenja prema ovoj političkoj kreaturi – ističe on.

Njeno gostovanje na sastanku Vijeća, potvrdilo je činjenicu da je BiH, zbog Bošnjaka, vidljiva samo kao, mala, porodična zadruga klana Izetbegović, zaključio je Galijašević.

Izvor. vecernjenovosti.ba