U Prijedoru je danas polaganjem vijenaca počelo obilježavanje 80 godina od pogibije narodnog heroja i legende potkozarskog kraja doktora Mladena Stojanovića.

Riječ je o tradicionalnoj manifestaciji koju organizuje Gradska organizacija SUBNOR-a u Prijedoru, a koja se održava kod spomenika doktoru Mladenu Stojanoviću ispred zgrade Gradske uprave.

Osim polaganja vijenaca brojnih delegacija, biće organizovan i prigodan kulturno-umjetnički program.

Sjećanje na doktora Stojanovića koji je ušao u legendu Kozare i Potkozarja prošireno je ove godine sa još nekoliko manifestacija koje je objedinilo Udruženje za očuvanje tradicije Prijedor.

U ponedjeljak, 4. aprila, u Kinu “Kozara” biće organizovana besplatna projekcija domaćeg filma “Doktor Mladen”, a narednog dana priredba u sali pozorišta povodom dana Osnovne škole “Dr Mladen Stojanović”.

U srijedu, 6. aprila, biće organizovani besplatni internistički pregledi u prijedorskoj bolnici koja je nazvana po doktoru Stojanoviću.

Niz ovih događaja koji slave nezaboravna djela i humanost doktora sa Kozare završavaju se u četvrtak, 7. aprila, posjetom grobu Mladena Stojanovića.

Autor: RTRS