Opštinski odbor SDS-a Bileća na sjednici održanoj sinoć, predložio je Milana Miličevića kao kanididata ove partije za jednu od dvije ikonosne funkcije na predstojećim izborima u oktobru.

Ta informacija saopštena je na Fejsbuk stranci OO SDS Bileća i predstavlja početak izjašnjavanja lokalnih odbora stranke o tome ko će da bude njihov kandidat za predsjednika Republike Srpske ili člana Predsjedništva BiH.

Načelnik Teslića i predsjednik GO SDS-a, Milan Millićević odavno se dovodi u vezu sa mogućom kandidaturom za jednu od dvije najvažnije funkcije ali ostaje nejasno zašto je to prvi uradio jedan opštinski odbor iz Hercegovine kada je poznato da njih kontroliše nekadašnji predsjednik strnake Vukota Govedarica.

Kakvu igru igraju Mladen Bosić i Vukota Govedarica mimo predsjednika strnake Mirka Šarovića i da li se Miličević približio ovom dvojcu a sve u nadi da će preuzeti SDS?

Prema informacijima iz SDS-a, Milan Miličević je u „vrlo službenim“ odnosima sa dvojcem Bosić- Govedarica.

Odogovor na ovo pitanje još nije poznat niti činjenica da je Jelena Trivić već žestoko krenula u kampanju i kako se čini za predsjednika Republike Srpske.

Po tog logici SDS-u ostaje mjesto kandidata za srpskog člana Predsjedništva BiH.

Mirko Šarović se još ne izjašnjava a mediji su ranije pisali kako se se sastali lideri SDS-a i DNS-a, Nenad Nešić koji se već samokanidovao za sprskog člana Predsjedništva BiH.

SDS prvo mora riješiti i pitanje Nebojše Vukanovića koji takođe vreba funkciju srpskog člana Predsjedništva BIH.

Vukanović je javno saopštio kako mu SDS radi iza leđa i „njegovom uporištu“ Nevesinju ispituje javno mijenje.

Milan Miličević, prema saznanjima Faktormagzina, počesto ima kontakte sa ljudima bliskim vladajućoj koaliciji u Srpskoj a sastnaci se održavaju u Banjaluci i Tesliću.

Očigledno je da je SDS još uvijek daleko od kanidature.

Teško da će se Mirko Šarović izvući kandidature za jednu od funkcija.

Do tada mora riješiti pitanja unutar SDS, smiriti Nebojšu Vukanovića, koji je podsjećamo takođe vrlo oštar prema Milanu Miličeviću, i na kraju riješiti pitanje sa PDP-om ko je čiji kandidat i za koju funkciju.

Tu je još i Nenad Nešić sa svojom kandidaturom a zbog Draška Stanivukovića ni Jelena Trivić nije sto posto sigurna da će baš ona biti kandidat PDP-a.

Autor:fakotormagazin.ba