Obavještajno-bezbjednosna agencija (OBA) BiH posljednjih godina našla se u centru niza skandala, a za veći dio njih je odgovoran direktor Osman Mehmedagić Osmica. Protiv ovog provjerenog kadra stranke Bakira Izetbegovića vodi se više sudskih sporova, a apsurdno je to da je prvom obavještajcu u BiH sud više puta zabranio pristup tajnim podacima. O kadrovima iz Republike Srpske u OBA BiH zna se veoma malo. Ta pitanja i treba da budu tajna. Međutim, onaj dio koji se kosi sa profesionalnim radom u ovakvim strukturama, isplivao je nakon hapšenja bivšeg savjetnika nekadašnjeg ministra bezbjednosti BiH Dragana Mektića. Bojan Cvijetić je privođen zbog tvrdnji koje ga dovode u vezu sa organizovanim kriminalom i čeka potvrdu optužnice za brojna krivična djela.

STANIVUKOVIĆ I „USPJEŠNA” BRAĆA

Posljednja u nisu nelogičnosti koja potresa OBA-u je prijem novih radnika, i to kadrova iz Republike Srpske. Prije nekoliko dana na radno mjesto u ovoj agenciji primljen je Danijel Drinić.

Momak srednjih godina, adekvatne stručne spreme, dobio je posao u kancelariji u Sarajevu gdje će provesti narednih godinu dana.

Angažovan je na određeno vrijeme.

U suštini, riječ je o školovanju koje traje godinu dana i za to vrijeme kandidat prolazi provjere i obuku za rad na visokim pozicijama u Obavještajnoj službi.

Reklo bi se odličan početak karijere ali…

Ovaj veznik u rečenici, često nas vodi i do suštine problema.

Danijel Drinić je rođeni brat Nebojše Drinića, sive eminencije u kabinetu gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića.

OSILIO SE!

Drinić je, kako je magazin Faktor o tome već pisao, „stvarni gradonačelnik Banjaluke” jer obavlja sve poslove, dok se Draško Stanivuković samo „fotografiše”.

Poznavaoci prilika u Gradskoj upravi tvrde da su Nebojša Drinić i Bojan Kresojević, uz Miladu Šukalo, stvarni vladari izvršne vlasti u Banjaluci.

Nebojša Drinić ne krije kako nije zadovoljan zvaničnim primanjima u Gradskoj upravi pa zbog toga koristi uticaj koji trenutno ima u najvećem gradu Srpske.

Zapošljavanje rodbine je jedan od njegovih glavnih prioriteta, reklo bi se.

Ko se još sjeća obećanih promjena zbog kojih su mnogi dali glas mladom tajkunu sa Petrićevca?!

Kako je krenulo, uskoro će ga potisnuti vladari iz sjene!

Autor:faktormagazin.ba