Na zvaničnom Fejsbuk profilu Sindikata uprave Republike Srpske objavljena je informacija kako će 2.5.2022. godine povodom Međunarodnog praznika rada biti organizovano druženje na Trešnjiku samo za probrane članove Sindikata po naredbi gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Naime, u poruci je naglašeno kako ovaj poziv važi samo za članove Saveza sindikata Republike Srpke i radnike koji nisu ni u jednom sindikatu, dok za radnike koji su članovi Sindikata uprave Republike Srpske na čelu sa Božom Marićem ne važi.

„Poruka ovakve sadržine se distribuira u GU Banja Luka, dno-dna‼️ Dok novosnovani Žuti sindikat koji djeluje u SSRS i koji pristaje na nezakonito postupanje i kršenje kolektivnog ugovora od strane Draško Stanivuković – Draško Stanivuković dotle će iz budžeta za njih biti GRANTA, a bome i kvalitetnog roštilja! Dijeliti radnike na ovakav način je ponižavajuće i osuđujuće, pogotovo ukoliko se zna da Žuti sindikat dobija budžetska sredstva koja im dodeljuje Draško Stanivuković, nema dalje”“ naveli su na svom profilu iz Sindikata uprave Republike Srpske.
Kako navode u objavi, Stanivuković će novac iz gradskog budžeta potrošiti na probrane članove. Ova vijest neće ići u korist gradonačelniku Banje Luke, koji govori o transparentnosti i odgovornom trošenju novca iz gradske kase. Dok svaku utrošenu marku Stanivuković traži u tuđim džepovima, on će ovaj put novac građana Banje Luke potrošiti na roštiljanje i provod za probrano društvo.

Izvor: banjaluckeprice.net