Objavljen je audiosnimak na kojem potpredsjednica PDP-a i poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske Jelena Trivić prijeti bivšem odborniku u Skupštini Banjaluka Ivanu Begić da bi bio “ukopan, da ona nije čovjek”. Draško Stanivuković se oglasio na svom Tviter profilu i istakao kako su on i Trivićeva bili u ovom slučaju napadnuta strana

“Mogu da posvjedočim da smo i Jelena i ja bili napadnuta strana, ali smo kao razumni ljudi, zadržali ove probleme iza zatvorenih vrata. Očigledno neko sada ima drugačije namjere i ciljeve. Opozicija možda nije jedinstvena, ali nije ni bilizu onog kako pojednici, koji očigledno ne žele dobro svom narodu, žele da predstave”, poručio je Stanivuković.

Da je stanje u opoziciji među članovima pa i onim najistaknutijim sve lošije, te se u unutrašnjim sukobima koriste i prijetnje, javnost je danas po ko zna koji put mogla tome posvjedočiti.

Prema riječima portparolke PDP-a, Anje Petrović, događaj, koji se čuje na snimku, desio u kampanji za Lokalne izbore, nakon što je Begić verbalno i fizički nasrnuo na Draška Stanivukovića, a Trivićeva pokušala da smiri napad. Stanivuković u svojoj izjavi nije naveo kako je došlo do fizičkog sukoba već je ovaj nemili događaj prepisao onima koji ne žele dobro svom narodu.

Ko u PDP-u govori istinu?

Stanivuković je naglasio da Trivićeva ima njegovu neupitnu podršku te pozvao sve partije koje se predstavljaju kao opozicija da stanu iza nje te da na prvo mjesto “stavimo narod, kako bismo dobili bitku u oktobru”.

Već se ranije spekulisalo kako gradonačelnik Stanivuković nije odustao od kandidature za predsjednika Republike Srpske i kako u PDP-u postoje dva tabora gdje jednu struju predstavlja Trivićeva, a drugu Stanivuković, što se danas i potvrdilo. Doskorašnji Stanivukovićev saradnik Ivan Begić je odbačen od strane PDP-a s obzirom da je radio na njegovoj kandidaturi za predsjednika Srpske, a što Trivićevoj nikako nije odgovaralo.

Stanivuković se dotakao i „jedinstva“ u opoziciji te je i sam priznao kako ono ne postoji. Ostaje pitanje kako razjedinjena opozicija može voditi narod Srpske ukoliko se međusobom ne mogu dogovoriti oko raspodjele fotelja.

Izvor: banjaluckeprice.net