Javnosti u Republici Srpskoj je nametnuto da već dva dana sluša neki famozni audio snimak na kojem se čuje veoma neprijatne i žučna rasprava između Jelene Trivić, poslanice PDP-a u Narodnoj skupštini RS i Ivana Begića, doskorašnjeg odbornika te stranke u Banjaluci, a kojoj je prisustvovao i PDP-ov Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Sam snimak, koji je navodno nastao prije dvije godine, prvobitno je objavljen u kraćoj, a potom i u dužoj verziji, i izazvao je burne reakcije u javnosti. „Kraći“ ili „duži“, sasvim svejedno, oslikava katastrofalno stanje i veoma loše međuljudske odnose u opoziciji Republike Srpske, koja postaje sve neozbiljnija kako se približava jesen i predstojeći opšti izbori u BiH.

On je nju navodno tri puta nazvao “kurvom”, gađao nju i njenog partijskog kolegu televizorom, razbijao laptope po kancelariji pred kolegama, a ona je njemu naglasila da bi on mogao biti zakopan. Da, da, ni manje ni više nego zakopan, jer nju čuva neko mnogo jak, muž od metar i 90 i 100 kila, ali i otac i brat. Ruku na srce, takve priče više priliče tinejdžerima ispred zgrade ili osnovcima koji se gurkaju u školskom dvorištu, pa se gađaju, psuju ili prijete velikim tatom i bratom. Ne priliči to ljudima koji se predstavljaju da su budućnost ove Republike, koji se predstavljaju budućim vođama ovog naroda, koji se predstavljaju mladim nadama i koji su navodno sposobni da nas izbave iz svih kriza i poteškoća u kojima se nalazimo i koji će nas odvesti u mirnu, srećnu i uspješnu budućnost, u kojoj televizori neće letjeti prema partijskim kolegama, niti će te iste kolege biti zakopavane u zemlju.

Inače, zbog snimka već dva dana pljušte optužbe između nekadašnjih partijskih saboraca i kolega Trvićeve i Begića, u kojima ona za snimak i riječi koje je lično izgovorila optužuje čak i SNSD, koji ruku na srce niti je snimao, niti učestvovao u samoj raspravi dvoje partijskih kolega. Nije valjda Milorad Dodik sjedio s njima za stolom i snimao njihovu svađu, pa je baš taj isti Dodik pustio njihov prljavi partijeski veš na, ni manje ni više, nego federalnim medijima. S druge strane, dio PDP-a optužuje Begića da je namjerno pustio snimak u javnost, kako bi naštetio Trivićevoj, koja je već poodavno istakla kandidaturu za jednu od najviših funkcija za predstojeće izbore.

Samo optuživanje SNSD-a i Milorada Dodika da su odgovorni za objavu tog audio snimka je izvrstan pokazatelj bezizlazne situacije u kojoj se našla Trivićeva, kao i velike neozbiljnosti opozicije u Republici Srpskoj koja je okupljena oko PDP-a, pa im je u nedostatku krivca, dovoljan SNSD i Dodik, koje godinama optužuju za sve i svašta, misleći da im tako nanose štetu, a u stvari time samo sebi nanose ogromnu štetu i pad popularnosti.

PDP, koja se predstavlja za lidera opozicije, bi trebala da se u svojim redovima usaglasi već jednom ko je zadužen za to da pušta njihove audio i video zapise, a ne da za to redom optužuju suparničke partije ili druge medije, jer se ovako javnost poprilično dobro zabavlja slušajući i gledajući njihove uratke. Naime, kao vodeća stranka opozicije, kako se predstavljaju, trebali bi imati sposobnosti da procjene da ovim i ovakvim stvarima samo šalju veoma neozbiljne političke poruke narodu, u ovako teškom i izazovnom vremenu.

Izvor: banjaluka.net