Zaista sam iznenađen izjavom senatora Marfija kojom potpuno dezavuiše javnost dajuću komentar koji skoro da nema nikakve veze sa stvarnošću i izjavama koje su date tokom sastanaka i za koje postoje uredno vođene zabilješke, poručio je srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik komentarišući za Banjaluka.net izjavu Marfija nakon jučerašnjeg sastanka.

Dodik dodaje sa stiče utisak da on i senator Marfi nisu bili na istom sastanku.

“Ova matrica koju decenijama prate zvaničnici i mediji SAD pokazuje da za Srbe na Zapadu nema pravde i da smo narod koji je, po njihovom mišljenju, potrebno disciplinovati, ako treba i potpuno nedemokratskim metodama, lažima i prijetnjama. Zaista sam razočaran”, naglašava Dodik.

Dodik ističe da se svaki put kada u BiH dolaze visoki zvaničnici, a pogotovo iz SAD, probudi nada da će neko od njih imati hrabrosti da dešavanja i pojedince u BiH nazove pravim imenom.

“Nažalost, svaki taj susret donese samo papagajsko ponavljanje iste, medijski isprane priče koja nanosi štetu ne samo Srbima i Republici Srpskoj, nego i BiH u cjelini”, zaključuje Dodik.

Izvor: banjaluka.net