Na pomolu je velika prevara sa milionski vrijednim zemljištem Vodovoda, u namjeri da se jednom poznatom tajkunu omogući da se dokopa izuzetno atraktivnog placa u centru Banjaluke, saznaje magazin Faktor. Prema našim saznanjima, direktor banjalučkog Vodovoda Predrag Duduković, u dogovoru sa gradonačelnikom Draškom Stanivukovićem, namjerava da povuče ranije pokrenutu parnicu protiv firme pomenutog gradskog moćnika. Na taj način bi se istom omogućilo da zaradi milione na izgradnji stambeno-poslovnog objekta na lokaciji starog sjedišta Vodovoda, na parceli preko puta Elektrotehničkog fakulteta.

TAJKUNSKA MREŽA

Kako tvrde upućeni radnici Vodovoda, ovaj kontroverzni biznismen je već bezecovao pomenuto zemljište, tako što je još poodavno za siću pokupovao parcele u blizini stare zgrade Vodovoda, a koje je bivša država svojevremeno otkupila od starih vlasnika.

Preduzeće pomenutog tajkuna već godinama plete mrežu oko ovog, izuzetno vrijednog placa, iako je zemljište, nedvosmisleno u vlasništvu Grada Banjaluke, odnosno Vodovoda, kao krajnjeg korisnika. Iz tog razloga, stara uprava Vodovoda je sa firmom ovog moćnika u više sudskih sporova u vezi sa spornim zemljištem, ali najnovije informacije ukazuju na to da nova uprava, na čelu sa Dudukovićem, a uz Stanivukovićevo „zeleno svjetlo“, sada namjerava da se povuče iz parnica i zemljište bez borbe prepusti tajkunu, koji tu namjerava da podigne tri stambene lamele, dok bi Grad, prema tom scenariju, formalno bio obeštećen, ali sa svega nekoliko destina hiljada KM, što je sto puta manje od stvarne vrijednosti zemljišta na ovako atraktivnom mjestu – tvrde izvori magazina

NOVA ZAPOŠLJAVANJA PREKO „ŠTELE”

Dok tajkuni pletu mrežu oko Vodovoda, u međuvremenu je nastavljena i udružena stranačka invazija na ovo gradsko preduzeće.

Po našim saznanjima, samo tokom ovog mjeseca primljena su četiri nova radnika po stranačko-rođačkim kombinacijama i bez raspisanog javnog konkursa, a u koji se, ne tako davno, klela nova gradska administracija.

Iako od, dolaska nove uprave do danas, nije raspisan niti jedan jedini konkurs!

Po saznjima Faktora, u aprilu su, na mahom izmišljena radna mjesta, između ostalih primljeni Radivoj Galić, predsjednik PDP-ovog odbora u Golešima, aktivista Sabina Draganović i član SDS-a Draško Radulović (zaposlen na intervenciju SDS-ovog izvršnog direktora Željka Raljića).

KADA JE DOSTA? 

Time se broj radnika Vodovoda „popeo“ na nevjerovatnih 360, što je neuporedivo više od stvarne potrebe.

Naravno, i daleko više od medijskih tvrdnji direktora Dudukovića o tome da je, od dolaska nove administracije primljeno svega deset novih radnika.

Istina je, naravno, potpuno drugačija, jer direktor Duduković očigledno ima običaj da uljepšava stvarnost koja je, u slučaju Vodovoda, sve samo ne ružičasta. Pa, samo u aprilu primljena su četiri nova i nepotrebna radnika za koje se traži fotelja, a sve zahvaljujući stranačkim vezama i vezicama. Pored toga, na budžet preduzeća vraćena je i nekadašnja direktorica, a sada penzionerka Brana Trninić kojoj je dao savjetnički ugovor. A, što je u neku ruku čak i razumljivo s obzirom na to da se direktor baš i ne razumije u svoj posao pa mu treba neko da radi umjesto njega – tvrde nezadovoljni radnici.

Autor: faktormagazin