Darko Lazić priveden je juče ujutru na auto-putu kod Sava centra kad ga je zaustavio presretač jer je na mjestu na kom je ograničenje 80 vozio 117 kilometara na sat.

Njemu je izmjereno 0,91 promil alkohola, bio je pozitivan i na kokain na droga-testu i utvrđeno je da je vozio bez vozačke dozvole, koja mu je oduzeta u decembru 2013. godine.

Rano ujutru, oko četiri časa, pjevača su zaustavili policajci zbog bahate vožnje kad se vraćao s proslave rođendana boksera Marka Nikolića.

FOTO: BLICTV/VIDEO/SCREENSHOT

Zadržan u stanici

– Darko Lazić je zaustavljen blizu jedne benzinske pumpe, a kad je shvatio da je u problemu, pokušao je da se izvuče. Navodno je pominjao da ima emotivne probleme, te da se posvađao sa suprugom, koja želi da ga ostavi. Rekao je i da je spreman da plati kaznu, samo da ga puste – kaže izvor.

– Sve vrijeme je ponavljao da ništa nije pio, a kad je alko-test pokazao da ima 0,91 promil, slegao je ramenima i dodao da je možda popio “nekoliko pića u jednom restoranu” – kaže sagovornik.

Policija je nakon toga privela Darka i određeno mu je zadržavanje, a juče su ga iz policijske ćelije sproveli kod sudije za prekršaje.

Kako se saznaje iz nezvaničnih izvora, njemu su oduzete lične stvari koje je imao sa sobom. Pritvor mu je teško pao, zbog čega se ponašao agresivno i bezobrazno.

Tokom cijelog dana korisnici društvenih mreža pisali su komentare u kojima su od nadležnih zatražili da hitno reaguju i da Lazića osude na zatvorsku kaznu, kako se ne bi desilo da nekog usmrti u saobraćaju s obzirom na to da je više puta uhvaćen u vožnji pod dejstvom alkohola i narkotika.

– Darko Lazić je vozio 117 km na sat na mjestu gdje je maksimalna dozvoljena 80. Test pokazao da je pozitivan na kokain, a izmjereno mu je i 0,91 promil alkohola. Vozačka oduzeta odavno. Ovaj se neće smiriti dok ne ubije nekog. A očigledno mu se ovo bahato ponašanje dozvoljava – jedan je od komentara.

– Zbog ljudi kao što su Darko Lazić, majke plaču za djecom koja poginu jer je neki raspali narkoman vozio nadrogiran, a koga niko ne hapsi jer je šatro poznat.

FOTO: TWITTER/SCREENSHOT
FOTO: TWITTER/SCREENSHOT

– Darko Lazić debiličina jedva preživio saobraćajku i sada sjedne drogiran i pijan da vozi, bukvalno ga strpajte na par godina.

– Zašto Darko Lazić nije u zatvoru nego i dalje vozi?

Direktor Komiteta za bezbjednost saobraćaja Damir Okanović za Kurir kaže da postoji mogućnost da sud naloži Darku obavezno liječenje, odnosno odvikavanje od alkohola i droge.

– Darka Lazića ne možemo da osuđujemo unapred. Koliko sam ja razumio, njemu se ovo stavlja na teret, a sud je taj koji u postupku utvrđuje da li je on odgovoran za taj prekršaj ili nije. Ono što treba istaći je da Prekršajni sud ima na raspolaganju i takozvanu zaštitnu mjeru obaveznog liječenja i odvikavanja od psihoaktivnih supstanci, ukoliko je prekršaj izvršen pod dejstvom alkohola i ukoliko činjenice ukazuju na to da je okrivljeni sklon vršenju prekršaja pod dejstvom alkohola – kaže Okanović i dodaje:

– Ukoliko sud nađe da je odgovoran, može mu se izreći i zatvorska kazna, jer je za prekršaj koji mu se stavlja na teret predviđena i mogućnost izricanja zatvorske kazne, i tu mislim prije svega na vožnju i pored toga što je licu već oduzeta vozačka dozvola i na vožnju pod dejstvom psihoaktivnih supstanci, a što se tiče brzine, tu nije predviđena zatvorska kazna. Na kraju bih samo dodao da zbog ovih prekršaja u našem zakonu zasad ne postoji mogućnost trajnog oduzimanja vozačke dozvole – rekao je.

Izvor: Srpskainfo