Arhiva Investiciono-razvojne banke Republike Srpske je 100 posto zaštićena i nije oštećena, rekao je Dražen Vrhovac, v.d. direktora IRB-a u kojoj je noćas oko tri časa buknuo požar.

Požar se proširio na prostorije IRB-a u okviru finansijskog sektora na drugom spratu, gdje je nastala materijalna šteta. Srećom, ljudskih žrtava nije bilo.

„Čak ni pisana arhiva nije dirnuta ovim požarom, server sala kompletna je neoštećena, sva dokumentacija nije oštećena. Dokumentacija se čuva na drugoj lokaciji za koju čak ni ja ne znam tačno gdje je i bekapuju svi podaci. Zamolio bih da svi koji u tom smjeru diskutuju na društevnim mrežama ne zbunjuju javnost“, rekao je Vrhovac gostujući u Vijestima ATV-a.

On je naveo da je prioritet da što prije uspostave poslovni proces i da već sutra imaju sastanak sa agencijom za čišćenje.

„Sutra naš informacioni sektor dolazi na lice mjesta, nadamo se da ćemo moći nesmetano da obavljamo svoj posao. Imamo dio prostora na četvrtom spratu koji ćemo prilagoditi finansijksom sektoru da nastavi svoj rad tako da ne očekujem neke bitnije probleme niti zastoj u našim plasmanima“, reko je Vrhovac.

Izvor: ATV