Pojedini portali analizirali su činjenicu i trenutak objavljivanja vijesti o skrivenim nekretninama Mirka Šarovića u Beogradu.

Analizirajući momenat objavljivanja vijesti zaključuju da ova vijest najviše odgovara Milanu Radoviću a posebno Nebojši Vukanoviću.

Vukanović koji se više puta samokanidadovao u ime opozicije tačnije SDS-a za člana predsjedništva BiH iz Republike Srpske, posljednjih dana gubi trku za ovu poziciju a sve se glasnije priča da je donsesena odluka da kandidat bude Mirko Šarović.

SDS u ovom trenutku ne želi ni da čuje da njegovo mjesto prepusti Vukanoviću a sve se više priča da je Mirko Šarović prelomio da bude kanidata i u „paru“ sa Jelenom Trivić bude nosilac borbe za dvije najvažnije funkcije na oktobarskim izborima.

Čak se među medijima pojavila infomacija da je Šarovć donio odluku da kandidaturu saopšti baš na Đurđvedan ali je odustao poslije pojavljivanja priče o njegovim skrivenim nekretninama.

Ovaj scenario, bez obzira , da li ima svoje prste u tome ili ne, najviše odgovora Vukanoviću jer je viješću da ima skrivene nekretine sigurno debelo naštetila Šarovićevoj kandidaturi.

Šanse da Nebojša Vukanović bude kandidat, ovom aferom, su višestruko uvećane.

Milanu Radoviću, ovom aferom, povećane su šanse da preuzme SDS i nametne se, uz Jelenu Trivić, kao lider opozicije.

Mirko Šarović, inače, juče je dosta nemušto pokušao da objasni činjenicu da je krio da posjeduje nekretnine u Beogradu.

Kad se priča raširila po medijima, oglasio se na Fejsbuku.

Iako je raije negirao nekretnine u Beogradu, sada tvrdi drugačije.

„Medijski natpis o tome da u Srbiji imam šest nekretnina najvećim dijelom je netačan. Tačno je da u Srbiji supruga i ja imamo dvije nekretnine. Nemam nikakav problem i potpuno sam otvoren da ako treba dokažem njihovo porijeklo“, rekao je Šarović.

Gdje je bila ta otvorenost kada su ga novinari pitali za nekretnine koje nije prijavio u imovinskom kartonu, a po zakonu je obavezan, na to Šarović ne odgovara.

Njegova supruga Stojanka je imala šta da kaže novinarima pa se čak i zapitala zašto njen suprug nije prijavio imovinu u Beogradu kao i to da ne vidi razlog zašto nije navedena u imovinskim kartonima.

Tvrdi da su nekretnijne stekli u periodu od 1997. do 2008. godine.

Stanovi su na Dedinju, to je suvlasništvo, Vračaru i u strogom centru a kuća i tri parcele su na Zvezdari i uknjižene su na Stojanku Šarović.

Stan u eltiom dijelu Beograda, Dedinju, u vlasništvu Šarovića je od 2006. godine, novinarima je negirao da ga ima čak i kad su mu predočeni dokumenti o vlasništvu. Supruga je priznala da je to njihovo.

Stojanka Šarović za CIN je rekla i da nekretnine u Beogradu imaju od kraja devedesetih godina.

O cijenama nije željela govoriti.

Iz beogradskog katastra odbili su novinarima dostaviti ove podatke.

Prema Izbornom i Zakonu o Savjetu ministara, svaki izabrani kandidat dužan je prijaviti ukupan iznos i izvor prihoda iz prethodne godine i svu imovinu.

Mirko Šarović je ovu beogradsku jednostavno prećutio dok ga nisu “pritisnuli“ novinari.

Autor:faktormagzin