Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da je politika i želja Srbije da ostane vojno neutralna i jedina “ne-NATO” zemlja u regionu.

Vučić je rekao da će zatražiti da se u Srbiji uvede obavezan vojni rok do 90 dana za sve muškarce.

– Svaki muškarac treba da se posveti svojoj zemlji tih devedeset dana, da nauči šta je država, obaveza, rodoljublje – rekao je Vučić u obraćanju javnosti.

On je naglasio da imperativ države treba da bude povećanje nataliteta i najavio da će biti povećana davanja čime će se podsticati rađanje.

– Sve ovo što radimo neće imati smisla ako nemamo djecu – rekao je Vučić.

Predsjednik Srbije je najavio da će večeras od 20.00 časova cijena goriva u Srbiji biti niža za 10 dinara u odnosu na protekle nedjelje, uprkos tome što je cijena nafte skočila u svijetu.

Vučić je rekao da je od Gasproma tražio da smanje cijenu nafte i naftnih derivata.

– Zamolio sam ih da uzmu u obzir da je 20 odsto nafte koju koriste nafta iz Srbije i da bi bilo fer da spuste cijenu – rekao je Vučić.

On je naveo da će se pregovarati sa Gaspromom o cijeni gasa i dodao da će Srbija biti zavisna od ruskog gasa najmanje dve godine.

Vučić je rekao da je donesena nova uredba o zaštiti najniže cijene osnovnih životnih namirnica i da Srbija nemamo nikakvih problema sa hranom.

– Imamo dovoljno i za region, ali ćemo to da radimo oprezno da ne bi drugi zarađivali na nama – rekao je Vučić.

Kada je riječ o hrani, Vučić kaže da će biti “svakodnevna borba oko cijena”, ali da svega ima dovoljno i da su Robne rezerve napunjene.

Autor: SRNA/RTRS