U Galeriji ” Sreten Stojanović” večeras je otvorena izložba skulptura Đorđa Aralice pod nazivom “Skulptorski voz”.

Autor je ovom prilikom istakao da se prijedorskoj publici predstavlja sa deset skulptura koje je izabrao sa nekoliko svojih prethodnih izložbi.
” To objašnjava i naziv ove izložbe jer su ti radovi kao vagoni pokupljeni sa više mesta i da su se na kraju našli ovde u nekoj kompoziciji. Ovo je kompilacija skulptorske forme”, rekao je Aralica.

On je pojasnio i da je cijeli svoj život radi odnosno interpretira predmete iz svakodnevnog života koje prevodi u jednu skulptorsku formu.
“Moj omiljeni materijal kamen, ali nisam dugo radio, međutim sad sam u prilici da mogu da izvedem svaku formu uz pomoć lančane alke, bukvalno svaku formu koju zamislim mogu da izvedem iz pomoć varenja”, rekao je Aralica.
Vršilac dužnosti direktora Galerije Aleksandar Drinić je otvarajući izložbu izrazio zadovoljstvo što je ovo prvi događaj u okviru majskih svečanosti kojima je počelo obilježavanje 16.maja- Dana grada Prijedora.
Otvaranju je prisustvovao i zamjenik gradonačelnika Prijedora Žarko Kovačević koji je novinarima izjavio da je ovo ustanova koja odolijeva nekulturi, subkulturi i da se nada da će i u narednom periodu rukovodstvo galerije istrajati na svom putu.
Izložba će trajati do 25.maja.

Izvor: prijedorgrad