Kako možete produžiti trajanje svog parfema? Postoji nekoliko načina, a budući da je toplije vrijeme na putu, možda će vam zatrebati dodatni savjeti kako da vam parfem što duže traje uprkos prekomjernom znojenju tokom ljeta.

Kako parfem ne bi prebrzo ispario, stručnjaci preporučuju da parfem nanosite na prethodno hidratizovano tijelo s losionom koji je neutralnog ili blagog mirisa.

Zašto prije parfema treba obložiti kožu losionom?

Na dobro hidratizovanoj koži miris traje duže. To je zato što zdrava, hidratizirana lipidna barijera nudi prirodna ulja za koja se miris može prilepiti, dok će se na suvoj koži parfem jednostavno raspršiti. Dakle, ako imate bogatu i gustu kremu s hidratantnim uljima i maslacima, nanesite je na mjesta na koja ste stavili parfem i parfem će duže trajati, piše Kurir.

Međutim, ako želite ići korak dalje, uvijek se možete oprobati u slojevitosti mirisa. Što znači, uzmite mirisno ulje ili losion za tijelo i stavite ga ispod svog parfema – ne samo da može održati vašu kožu hidratizovanom (što čini da miris traje dulje), već i dodatne mirisne note mogu poboljšati doživljaj tog parfema. Neki brendovi nude ulja i parfeme ili kreme i parfeme u paketu baš iz ovog razloga.

– Kada se spoje različite mirisne note, onda imate još robusniju kolekciju gornjih, srednjih i donjih mirisnih nota parfema. To definitivno produžuje trajanje parfema – kaže Ket Čen, osnivač brenda čistih mirisa “Skylar”.

Ako želite parfemisanu kremu za tijelo možete koristiti neroli postbiotski losion za telo. On nudi najsvežiju, najsuptilniju aromu – za gornje note tu je miris bergamota, ylang-ylanga i petitgraina. U sredini prevladava neroli, a baza je topla kedrovina. Mirisi za kožu, ako niste svjesni, suptilnija su, ugodnija alternativa elegantnijim parfemima s jakim učinkom piše “MBG”.

– Da bi neko drugi parfem uopšte osjetio, mora vam biti prilično blizu, a smatram da ovakve mirisne formule suptilno prianjaju uz tijelo – kaže slavna kozmetičarka Rosi Džonston.

Zaključak

Ne treba biti hemičar kako biste se koristili ovakvim načinom slojevitog nanošenja mirisa na tijelo. Jednostavno odaberite mirise koji vam se najviše sviđaju. Ipak, suptilni početak je uvek sigurna opcija. Sa snažnijom aromom, i hidratizovanom, srećnom kožom, vaš parfem bi trebalo da traje tokom cijelog dana.

Izvor: Srpskainfo