Sa računa grada, ”Ekvator” je nezakonito uzeo dva miliona maraka i prebacio drugoj firmi, kaže danas gradonačelnik Banjaluke, pozivajući se na sudsku odluku po kojoj je prenos tih potraživanja proglašen ništavnim. Odgovara mu vlasnik kompanije koji kaže da to nije tačno, da presuda nije pravosnažna i da će se žaliti. Draško Stanivuković danas je Đorđa Davidovića nazvao kriminalcem, a ovaj njega psihijatrijskim slučajem.

“To je značilo da njegova firma Ekvator kojoj su blokirani računi je spornim pravnim radnjama uzela od grada i htjela i namjeravala da uzme dva miliona ali kako su svi računi blokirani to bi značilo da bi sve pare bile vraćene gradu i drugim dužnicima”, izjavio je Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Potpuna neistina, odgovara na ovo vlasnik ”Ekvatora”. Još jednom podsjeća da presuda nije pravosnažna i najavljuje žalbu advokatskog tima. Za ATV kaže da mu nije problem da ispoštuje pravosnažne sudske presude ali da u ovom slučaju to nije tako.

“To nije tačno, on nek nastavi sa svim svojim pravnim aktima da radi protiv Ekvatora. Moj advokatski tim će raditi a da tako iznosi bilborde i da vrijeđa mene to samo priliči jednom neuropsihijatrisjom slučaju. Staniuvković za sve presude koje su protiv grada misli da su kriminal a kada su u njegovu korist onda je u redu”, kaže Đorđe Davidović, vlasnik firme “Ekvator”.

Riječ je o slučaju koji se vodio oko vlasništva nad zemljom na kojoj je izgrađena kotlovnica na Starčevici. Inače, ”Ekvator” je dobio gradski novac takođe na osnovu sudske presude jer je kotlovnica Toplane izgrađena na zemlji čiji je vlasnik Davidović.

Presudu o odšteti u iznosu od 1,8 miliona maraka prošle godine donio je Okružni privredni sud Banja Luka, na osnovu tužbe koju je “Ekvator” podnio još 2018.

Izvor: ATV