Uskoro će kampanja, a sa njom i šatori i nastupi pjevača. Tokom proteklih izbora puno se pričalo ko sa estradnog neba podržava određenog političara i zašto. Uglavnom pjevači rade za novac, a tu je onda manje važno političko opredjeljenje. A sve to ne spriječava široke narodne mase da se dobro zabave. Draško Stanivuković je postavio i nove standarde kada su u pitanju odnosi politike i estrade. Izmišljene političko-ljubavne afere poslužile su banjalučkom gradonačelniku za prikrivanje političkih skandala. Toga se nisu sjetili ni u Srbiji.

Kod SNSD-a sve tradicionalno

Standardno, već negdje krajem avgusta, na Kočićevom zboru uvijek je „frka“ pod koji će šator ući politička svita, ko sa kim pjeva i ko koga podržava.

Obično su u prvom planu pjevači i bendovi koji njeguju krajišku pjesmu. Sudeći prema praksi iz prošlih kampanja, Baja Mali Knindža, Goci bend, Žare i Goci i drugi poznati Krajišnici najčešće pjevaju u kampanji sa Milorad Dodikom.

Ove godine u igri su novi pjevači-političari poput Jelene Trivić i Draška Stanivukovića, pa će biti jako zanimljivo čijem će se jatu prikloniti „krajiška muzika“.

Novi političar na sceni, a koji je već dokazano jako uticajan u estradnim krugovima, je i Vlado Đajić.

Pokazao je da dobro pliva i u ovim vodama, organizujući uspješne koncerte, pa je do sada u Gradskom odboru SNSD-a Banjaluka gostovao impozantan broj velikih pjevačkih zvijezda iz Srbije.

Dodik je pjevao i u zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu tako da se ove godine očekuje neočekivano.

Stanivuković prešao igricu

Gradonačelnik Banjaluke je uveo i novi nivo estradno-političkog ludila kod nas.

Ne samo da su mu se pjevačice koje je birao hvatale mikrofona, već su bile i akterke brojnih namještenih, navodno, ljubavnih priča, sve kako bi skrenuo pažnju sa dnevno-političkih problema.

Za očekivati je da će Tanja Savić, da ne kažemo pjevati Drašku na uvce, ali bar se jednom pojaviti na skupu PDP-a.

Slično važi i za Kiju Kockar.

Možda do kampanje mladi gradonačelnik Banjaluke „zabrlja” još nešto u političkoj karijeri, pa se nađe nova „pjevaljaka“ da zakrpi probleme. Da ne budemo zlobni, možda se pojavi i neki pjevač.

Čuvaj mi se sine!

U konkurenciji za Baju Malog Knindžu je i Nenad Nešić. Poznato je da je ovaj ljuti Romanijac ljubitelj krajiške pjesme i da ne štedi pare kad je dobar provod u pitanju.

Stoga, ostaje da se vidi čiji je džep dublji i kome će Baja pjevati na uvce omiljenu „Čuvaj mi se sine“!

K’o pokvarena ploča

Poznato je i da Jelena Trivić voli muziku, ali njen muzički izbor nije baš omiljen kod ovdašenjeg naroda pa se očekuje da i ona okrene ploču.

Recept je već isproban, nema razloga da se mijenja i za ove izbore.

Očekuje se da će veliki broj pjevača ljeto i ranu jesen provesti u Republici Srpskoj. Političko-estradni karav kreće već od juna.

Autor:faktormagazin