Sinoćni nastup Ane Đurić Konstrakte u polufinalu “Evrovizije”, sem u Srbiji, pomno se pratilo, a i navijalo unutar kafića i domova na tlu bivše Jugoslavije.

Erupcija oduševljenja tokom izvođenja, nakon nastupa, ali i trenutka kada se saznalo da je Konstrakta prošla u finale “Evrovizije” propratilo je navijanje od strane velikog broja Hrvata okupljenih u jednom zagrebačkom kafiću.

Naime, kada su voditelji izgovorili “Srbija” tokom proglašavnja onih koji su prošli u finale, uslijedio je jak i glasan talas oduševljenja okupljenih, koji su svojim hukom, uspjeli da zagluše čak i do kraja pojačan televizor.

Trenutak euforije, zabilježio je mladić iz Zagreba, Ivan Magla, koji je video ustupio Instagram stranici Prijateljstvo BiH.SRB.HR.CG, gdje su korisnici oduševljeno komentarisali snimak koji je u opisu imao sljedeće riječi “TA, nit koja nas veže”

Posjećanja radi, hrvatski mediji su sinoć sa neskrivenim simpatijama pisali o srpskoj predstavnici.

Na njihovim portalima pišu kako je nastup “propraćen velikim aplauzom publike i uzvicima odobravanja”, te su otvorili i ankete u kojima pitaju sve da li im se dopao Konstraktin nastup, poput portala index..

Večernji list prenosi kako je “opravdala titulu favorita”, dok Jutarnji oduševljeno ističe činjenicu da se plasirala u finale.

Portal net.hr piše: “Bravo, susedi! Konstrakta ušla u finale na radost cijelog Balkana!”, a može se pronaći još čitav niz hrvatskih medija koji izveštavaju na sličan način o talentovanoj Srpkinji, te ističu da je numera “remek djelo”.

 

Konstrakta je večeras nastupila pod rednim brojem 3, a publika u areni je sve vrijeme tapšala i pjevala sa njom u glas numeru “In Corpore Sano” i stihove: “Srce samo kuca, dajem povjerenje, neka samo kuca! Biti zdrava, biti zdrava…”.

Konstraktu, iliti Anu Đurić, ćemo gledati i u finalnoj večeri, gdje će pokušati da “Evroviziju” dovede u Srbiju nakon više od deceniju i po.

Bilo je veselo i u Beogradu, gdje su okupljeni u jednom vračarskom kafiću, odmah nakon Konstraktinog nastupa, proslavili to uz vatromet, koji se vidio na nebu iznad Beograda.

Izvor: Srpskainfo