epa09945661 Novak Djokovic of Serbia in action during his men's singles quarter final match against Felix Auger-Aliassime of Canada at the Italian Open tennis tournament in Rome, Italy, 13 May 2022. EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Najbolji na svijetu Novak Đoković plasirao se u polifinale Mastersa u Rimu pobjedom nad kanadskim teniserom Feliksom Ožeom-Alijasimom, ali je meč pored sjajnog tenisa obilježila i jedan situacija nepristojne publike.

Podsjetimo, Novak je talentovanog suparnika srušio posle velike borbe (7:5, 7:6) i zakazao duel sa Kasperom Rudom, koji je u četvrtfinalu izbacio još jednog Kanađanina, Denisa Šapovalova.

Naime, u jednoj situaciji dok se Ože pripremao za servis neko iz publike je konstantno pričao i to je i te kako omelo Novaka da bolje riternira. A onda je Srbin eksplodirao.

Nije mogao da se suzdrži pa je uz “Ćuti, bre” častio navijača i sa nekoliko sočnim srpskih psovki koje on vjerovatno nije ni razumio, ali je sve ostalo u TV prenosu.

Takođe, poslije meča, Novak je istakao da je zadovoljan nastupom u četvrtfinalu Rima iako je, prema sopstvenom priznanju, mogao ranije da završi meč.

– Jako visok nivo tenisa. Čudno je što nikada nisam igrao protiv Feliksa koji je već duže u vrhu. Jesam trenirao sa njim ali je potpuno druga stvar igrati u zvaničnom meču. Ima opasan servis, jak i precizan. Pogađao je dobro iz njega i pravio mi dosta problema na riternu. Definitivno me je natjerao da podignem nivo igre. Mogao sam ranije da završim meč imao sam 5:3 u prvom setu, u drugom meč loptu na 5:2, ali on je uspio da se vrati i svaka mu čast na tome. U taj-brejku sam odigrao savršeno i na kraju zatvorio meč – istakao je Novak poslije pobede.

Sledeći protivnik Đokoviću će biti Kasper Rud, protiv koga će juriti 1000 pobedu u karijeri. Rud je sjajan igrač. Specijalista za šljaku, dokazao se na ovoj podlozi. Igrali smo polufinale pre dve godine, doduše tada smo igrali preko dana, sada ćemo snage odmeriti u večernjem terminu. Napredovao je od tada i očekuje me dosta posla. Nadam se da ću ponoviti igru sa večerašnjeg meča i ostvariti jubilarnu 1000. pobjedu.

Izvor: Srpskainfo