Banjalučka policija sinoć je prekinula žurku maturanata na igralištu pored “Akvane” u naselju Borik nakon što je došlo do incidenta u kojem ima i povrijeđenih. Kako saznajemo, gradonačelnik Banje Luke Draško Stanivuković je dao prostor Grada na korištenje i bez obezbjeđenja i bilo kakvog oblika sigurnosti na igralište poslao nekoliko redara koji su pretukli maloljetno lice R.J. koje je potvrdio ove navode.

Osim DJ-va koje je Stanivuković lično poslao na igralište pored “Akvane” tamo se našlo i nekoliko redara koji su umjesto da održavaju red prouzrokovali haos koji se mogao završiti kobno. Žurci je prisustvovao i veliki broj maloljetnih lica.

Maloljetni R.J. (17) teško je povrijeđen sinoć na proslavi maturanata na Akvani u Banjoj Luci i prevezen je na UKC Republike Srpske. Prema informacijama on je zadobio povrede, a tokom razgovora sa policijom rekao je da misli da su ga pretukli redari koji su bili zaposleni na “Akvani”.

Policiji je sinoć oko 21.20 časova prijavljeno da na trotoaru u Ulici Miše Stupara leži osoba koja je zadobila povrede u tuči, te je patrola odmah izašla na lice mjesta.

Po dolasku policije, odmah su primijetili da je maloljetnik pijan, a da na tijelu ima više povreda. U razgovoru sa policijom on je ispričao da je bio na Akvani gdje je bila organizovana proslava i da su ga napale osobe koje su ti radili kao redari.

Gradonačelnik koji je do juče prozivao organizovanje žurki u Banjoj Luci, danas je njegovim političkim igrama nečiji život ugrožen. U cilju političke promocije i privlačenja budućih glasača Stanivuković ne bira sredstva, pa tako je u ovom slučaju njegovom zaslugom i nemarom ozbiljno ugrožen nečiji život.

Umjesto visokih mjera obezbjeđenja, u Akvani su se našla vozila policije i hitne pomoći jer je gradska administracija na čelu sa Stanivukovićem ponovo zakazala.

Da li su maturanti dobili potrebnu dozvolu? Ko ih je pustio na prostor koji pripada Gradu Banja Luka su neka od pitanja na koja od strane Gradske uprave i Kabineta gradonačelnika nismo dobili odgovor.

Izvor: banjaluckeprice.net