Draško Stanivuković ni juče nije stao uz nekadašnjeg saborca – Jelenu Trivić. Dok su sa sjednica Glavnog odbora PDP-a, poručivali kako su jednoglasni da Trivićeva na predstojećim izborima bude njihov kandidat, jedan glas je ipak nedostajao.

Već mjesecima Stanivukovića nema na tribinama na kojima učestvuje Trivićeva. I juče je imao „pametnija posla“ – trku sa preprekama, kilometrima daleko od Banjaluke.  U trci je rame uz rame sa DNS-ovcima, koji su Trivićevoj odavno okrenuli leđa. Dok pojedinci u PDP-u spekulišu da je Stanivukovićeva jedina prerpeka Jelena Trivić- ona uveliko planira kampanju za izbore. U jednom će se sigurno razlikovati od svog stranačkog kolege- Draška Stanivukovića- neće se kaže, baviti tuđim porodicama.

“Ja sam se bavila njihovim politikama, kritikovala, nudila riješenja. Nisam se bavila ničijim porodicama. Ničijom djecom”, kaže Jelena Trivić.

Na istim talasnim dužinama, tvrde u PDP-u više nisu  ni Branislav Borenović i Draško Stanivuković. Gradonačelnik Banjaluke biće nosilac liste za Narodnu Skupštinu, i to pod određenim uslovima. Izvori iz stranke otrkivaju da na listi želi tri imena: Dragana Milanovića, Mirnu Banjac i Nebojšu Drinića, koji bi ako dobiju mandate, djelovali u skladu sa njegovim željama. Krajnji cilj Stanivukovića je, tvrde u stranci, da nakon izbora zamjeni Branislava Borenovića na mjestu lidera partije. Sve je čini se počelo kiselim osmijesima sa kraja prošle godine kada je PDP saopštio ime svog kandidata na izborima.

Stanivuković nije odgovarao na naše pozive. Gradonačelnik ni danas nije u Banjaluci. Iako su juče podržali kandidaturu Trivićeve, u PDP ima i onih koji to najradije ne bi uradili. Neki se baš zbog toga nisu ni pojavili na sjednici Glavnog odbora.

Izvor: ATV