Odbornici SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka snimili su video ispred Gradske uprave u kojem poručuju gradonačelniku Banjaluke Drašku Stanivukoviću da ispoštuje njihovu odluku i omogući javnom gradskom prevozu da funkcionise.

„Danas smo spriječili Stanivukovića u namjeri da poveća cijene karata gradskog prevoza. Ne preko leđa građana“, stoji u poruci koju su poslali.

Oni napominju da ni u jednoj opštini u Republici Srpskoj nije došlo do poskupljenja cijena karata.

Podsjećamo, prijedlog Gradske uprave i gradonačelnika Draška Stanivukovića bio je da novi cjenovnik karata u javnom prevozu ide na teret građana, a prijedlog odbornika SNSD-a da to bude gradski budžet.

„U jednoj rečenici smo čuli kako nemamo novca da se to uradi, a u drugoj da Banjaluka ima najveći budžet, i da u tom najvećem budžetu nema prostora da se pokriju ti troškovi. Ne mogu da razumijem na koji način se prave prioriteti u Gradskoj upravi. Jedan od prioriteta je sanacija starog mosta u Trapistima, koji sada kako sam čuo košta 800.000KM , pored novoizgrađenog mosta koji je udaljen nekoliko stotina metara zato što je to predizborno obećanje. Šta nije normalnije da tih 800.000KM iskoristimo i pomognemo prevoznicima da normalno funkcionišu, a građanima da ne osjete poskupljenje cijena karata“, rekao je odbornik SNSD-a Srđan Amidžić.

„Mi nismo spremni da glasamo za povećanje cijena karata na teret građana“, zaključio je on.

Izvor: banjaluckeprice.net