Nove fontane u parku Mladen Stojanović ni na vidiku. Ni godinu dana kasnije. Radovima se po svemu sudeći kraj još ne nazire. Gradonačelnik Draško Stanivuković je još prošle godine pompezno kraj radova najavljivao skoro pa za svaki mjesec.

Posljednji rok bio je kraj avgusta. Zatim je Ministarstvo za prostorno  uređenje  prošle godine poništilo građevinsku dozvolu gradskog odjeljenja za prostorno uređenje. Šta se do ove godine uradilo po ovom pitanju i šta još koči nastavak radova danas nismo mogli saznati. Jer se na naše pozive gradonačelnik nije javljao.

Radovi na izgradnji fontane od samog početka teku veoma sporo. Gradonačelnik je njihov završetak prolongirao već nekoliko puta, svaki put uz istu priču. Da je projekat izazovan i da ukoliko se želi dobiti autentičan objekat on zahtjeva više vremena. Ako je suditi po onome što se danas vidi iza nas radovi neće biti okončani ni u skorijem vremenskom periodu.

Oni koji u parku provode dosta slobodnog vremena kažu brzinom radova nisu zadovoljni. Pojedini radnike nisu vidjeli od aprila mjeseca. Poručuju i da je najljepši dio parka upropašten. Početka radova ali i gradonačelnikovog obećanja se sjećaju.

“Krajnje sam nezadovoljan. Mislim da je u najmanju ruku bruka. Kad je Draško obilazio, ja nisam politički opredjeljena ni za koga ali lično znam kad je dolazio obilazio park i rekao da će se uraditi fontana, znači od prošle godine nije ništa mrdnuto sem ovog betona. Nisam zadovoljan, mislio sam da će se završiti, nisam nikad vidio neku prepreku da se to odugovlači”, kažu Banjalučani.

Nova fontana trebala bi da asocira na onu kultnu, iz parka Petar Kočić. Danas u Parku nema niti radnika niti fontane.

 

Izvor: ATV