U Gradišci opsadno stanje! Policija traga za piromanima koji su noćas zapalili vikendicu načelnika Policijske uprave Gradiška, Bojana Škorića i objekat penzionisanog policajca, u kojem se nalazila prodavnica. Kriminalističko tehnički centar MUP-a utvrdio je da je požar podmetnut.

Planirani napad na načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića i penzionisanog policijskog službenika je napad kriminalnih grupa na MUP u cjelini, i to onih koje su policijski službenici istraživali zbog organizovanog kriminala – prometa narkoticima i oružjem i drugih teških krivičnih djela, saopštili su iz MUP-a Srpske.

– U istragu na pronalasku izvršioca ovih krivičnih djela uključeni su pripadnici Specijalne aniteterorističke jedinice i Žandarmerije MUP-a sa svojim tehničkim resursima koji će sa ostalim policijskim službenicima nadležnih uprava nastaviti borbe MUP-a protiv organizovanih kriminalnih grupa na području Republike Srpske – navodi se u saopštenju.

Požar na objektu u vlasništvu načelnika Policijske uprave Gradiška u Cerovljanima, koji je prijavljen pola sata prije ponoći, vatrogasci su ugasili, a policijski službenici do jutra su obezbjeđivali ovo mjesto.

– Tužilac se izjasnio da postoje elementi krivičnog djela “Paljevine” i naložio da se nastavi rad na njegovom rasvjetljavanju i dokumentovanju, te podnošenju izvještaja nadležnom tužilaštvu – stoji u saopštenju.

Kriminalističko tehnički centar MUP-a utvrdio je da je požar na vikendici načelnika Policijske uprave Gradiška Bojana Škorića podmetnut. Isto je, uviđajem utvrdio i dežurni tužilac banjalučkog Okružnog javnog tužilaštva.

– Vještak za protivpožarnu zaštitu Kriminalističko-tehničkog centra ustanovio je da je požar podmetnut djelovanjem otvorenog plamena ili užarenog predmeta na gorivu materiju – utvrđeno je uviđajem.

Tri i po sata, nakon prvog požara, prijavljen je i drugi, na objektu na obali rijeke Save, u trgovačkoj radnji penzionisanog policijskog službenika Policijske uprave Gradiška.

Oba objekta su uništena. Policija od ranog jutra patrolira čitavim područjem Gradiške u potrazi za počiniocima. Ovo je već drugi napad na policijske službenike u posljednja dva mjeseca.

U martu je ubijen načelnik prijedorske krim policije Radenko Bašić.

Zbog sumnje da je naručio njegovo ubistvo, iza rešetaka je Dalibor Railić, koga Sud BiH sumnjiči za međunarodnu trgovinu drogom.

Autor; RTRS