Predsjednik NPS-a Darko Banjac smatra da opozicija u Republici Srpskoj, usljed svoje bezidejnosti, može samo da napada i kritikuje, te ističe da srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik ima više hrabrosti i mnogo više toga kaže međunarodnim predstavnicima nego sve opozicione stranke zajedno.

Banjac je Srni izjavio da stranke vladajuće koalicije u Republici Srpskoj preduzimaju sve da bi održale ekonomsku stabilnost i nacionalno zaštitile Srpsku, prvenstveno ustave Republike Srpske i BiH, dok se, sa druge strane, politika opozicije može svesti na napade na pojedince i nerealne stvari.

On ističe da opozicija nema šta drugo da radi, osim da neosnovano napada, jer se
u Republici Srpskoj redovno isplaćuju, pa i povećavaju penzije i plate, socijalna davanja drže pod kontrolom, te vrše ogromna ulaganja, i to u jednoj od najtežih kriza u svijetu.

– Kada se nema šta drugo napasti, onda se nađu određeni razlozi gdje se poziva Dodik da učini nešto – rekao je Banjac, komenatrašući to što opozicija u Srpskoj ne kritikuje jednostrane poteze članova Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i Željka Komšića, koji u inostranstvu i u međunarodnim institucijama i organizacijama nastupaju bez saglasnosti Predsjedništva BiH, a istovremeno napadaju Dodika pitanjima kada će pokrenuti mirni razlaz, tvrdeći da je to marketinški trik.

Banjac je naglasio da je više nego jasno da BiH u suštini ne funkcioniše kao zemlja, jer jedna strana vodi politiku mimo organa, Dejtonskog mirovnog sporazuma i svega predviđenog Ustavom BiH.

Autor: SRNA/RTRS