Draško Stanivuković razgovarao je sa Kristijanom Šmitom u Gradskoj upravi Banjaluka, a svečan doček Nijemcu priredile su gradonačelnikove savjetnice.

Nakon sastanka odlučili su prošetati Banjalukom, kako bi se Nijemac Kristijan Šmit upoznao sa ljepotama grada na Vrbasu, a Stanivuković je preuzeo ulogu turističkog vodiča, shodno poziciji i jednog i drugog. Šmit je izignorisao pitanje naše novinarke, kao i prisutni oko njega.

Kristijan Šmit je prije mjesec dana suspendovao odluke Republike Srpske iskoristivši bonska ovlašćenja, što je izazvalo revolt kod građana Republike Srpske.

Zbog toga je organizovan skup “Sloboda” kojem je prisustvovalo oko 20.000 građana koji su pružili podršku rukovodstvu Republike Srpske. Skupu opozicija ne samo da nije prisustvovala, nego ga nije ni podržala. Nego je jedna od najvažnijih figura PDP-a Draško Stanivuković dočekao Šmita zbog koga se 100 metara dalje prije mjesec dana okupilo 20.000 ljudi.

Do koje je mjere ovo šamar građanima govori i činjenica da kroz uobičajene aktivnosti Gradske uprave najave o ovom događaju nije bilo. Osim kratke objave Stanivukovića na Tviteru, institucionalno Gradska uprava nije ni progovorila o ovom događaju, dok je ATV jedan od rijetkih medija koji je ispratio događaj.

Izvor: ATV