Savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Radovan Kovačević rekao je danas da kada god se o Republici Srpskoj govori nešto loše, kao o najcrnjem i najgorem mjestu na svijetu, samo treba pogledati gdje je opozicija, jer je, kako je rekao, sigurno tu, zajedno sa SDA i baca drvlje i kamenje na srpski narod i Republiku Srpsku.

– Ponovo sa raznih adresa dolaze potpuno neosnovani komentari i napadi na Republiku Srpsku, ponovo nas nazivaju secesionistima i nas krive za stanje u BiH, iako znamo da Republika Srpska ima formiranu Vladu i potpuno funkcionalnu vlast i da brine o svojim građanima, dok u FBiH nemaju formiranu vlast i apsolutno ništa ne funkcioniše i ne mogu ni oko čega da se dogovore – istakao je Kovačević.

On je naglasio da je uzrok problema u FBiH, te da je ključni krivac bošnjačka strana koja želi BiH samo za sebe, zemlju u kojoj Srbi i Hrvati neće imati nikakva prava i u kojoj Republika Srpska neće postojati.

– Ipak nas je iznenadilo to što vidimo da su ljudi iz opozicije iz Republike Srpske učestvovali u radu tijela koja su donijela takve dokumente – rekao je Kovačević komentarišući prisustvo lidera PDP-a Branislava Borenovića Kongresu Evropske narodne stranke u Roterdamu.

Podsjećamo, Evropska narodna stranka usvojila je juče konačnu verziju rezolucije o BiH u kojoj nije naveden termin legitimno političko predstavljanje.

Rezolucija će biti upućena Evropskom parlamentu na razmatranje.

Autor: RTRS