Gradsko groblje Banje Luke u katastrofalnom stanju. Visoka trava i raspale klupe su slika trenutnog stanja na groblju. Građani razočarani u rukovodstvo na čelu sa SPS-ovim Aleksandrom Grbićem kao i u nestručnost prvog čovjeka Grada gradonačelnika Draška Stanivukovića.

Uveliko je počela sezona košenja trave, a gradske službe u Gradsko groblje nisu zašle od početka proljeća kako se može vidjeti na slikama. Nakon skoro tri mjeseca otkako se pompezno najavljivalo košenje i uređenje, gradonačelnik Stanivuković je došao u posjetu rukovodstvu ovog gradskog preduzeća.

Stanivuković je razgovarao danas sa direktorom Grbićem koji se nazirao na klupi iz nepokošene trave. „Trava je direktore veće od vas, nema tu izgovora, mora se raditi bolje“, istakao je gradonačelnik čiji su parkovi postali ruglo u gradu na Vrbasu. Stanivukovićev „Prkos“ na kome je prošle godine održao predstavu za javnost danas je postao stanište za gmizavce.

„Nerad se mora iskorijeniti, a greške se moraju israviti“, poručio je Stanivuković. Da li se ove riječi odnose i na samog gradonačelnika na čiju adresu mjesecima ponovo kao i prethodne godine stižu pritužbe građana o nepokošenoj travi i razbacanom smeću u velikom broju banjalučkih naselja.

Nestručno rukovodstvo Gradskog groblja na čijem čelu je Grbić, Selakov kadar – poznatiji kao Osnovac i nemar Gradske uprave na čelu sa gradonačelnikom Stanivukovićem koštalo je građane Banje Luke i to po drugi put. Scenario sa visokom travom od prošle godine se ponavlja, a Stanivuković od obećanja ogorčenom građanstvu ništa nije dao već je napravio još jednu jeftinu predstavu za javnost.

Izvor: banjaluckeprice