Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić poručila je ministarki spoljnih poslova BiH Biseri Turković da prestane dijeliti lekcije većima od sebe u diplomatskom svijetu, a posebno u ime svih u BiH.

– Bisera Turković malo stavlja video sa ministrom spoljnih poslova Rusije Sergejom Lavrovom i lavom koji riče, a malo ga napada po direktivi. Ministar Lavrov je trenutno, vjerujem, najveći svjetski diplomata, a Bisera Turković lokalni akter i to iz stranke koja ne poštuje ni BiH, ni Ustav, ni zakone, niti bilo šta – istakla je Vulićeva.

Da se poštuje slovo Dejtona, naglasila je Vulićeva, ne bi se jedan pijun SDA stavljao iznad Predsjedništva BiH, niti bi iznosio stavove koji nisu doneseni konsenzuom.

– S toga obraćati se Sergeju Lavrovu sa ovoliko laži i sa takvom smjelošću kako to radi Turkovićeva je više nego bezobrazno. Do te mjere bezobrazno da iako je od Turkovićeve – previše je – ocijenila je Vulićeva komentarišući objavu Turkovićeve na Fejsbuku da je Lavrov u intervjuu za RTRS iznio “niz pogrešnih informacija o BiH koje mogu javnost dovesti u zabludu”.

Autor: SRNA/RTRS