Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić upitala je ministra inostranih poslova u Savjetu ministara Biseru Turković do kada misli obmanjivati javnost i strane zvaničnike.

Komentarišući izjavu Turkovićeve na sastanku sa njemačkim ministrom spoljnih poslova Analenom Barbok da “prijetnje u BiH izazvane secesionističkim aktivnostima Narodne skupštine Republike Srpske nisu otklonjene”, Vulićeva je poručila “samoproglašenoj kraljici diplomatije BiH da je Barbokovoj trebala reći da je njen jedini cilj islamizacija BiH, što i jeste jedina i prava istina”.

– Vi ste ti, Bisera Turković, koji konstantno kršite Ustav BiH. Vi ste ta koja sebe stavlja iznad Predsjedništva BiH i šalje razne diplomatske note po svom nahođenju. Sve dok Vi i političko Sarajevo, okupljeno oko Bakira /Izetbegovića/, nazivate Srbe genocidašima, a Republiku Srpsku genocidnom tvorevinom nama budućnosti nema. Vi ne znate razgovarati, poštovati, željeti dobro. Vama vlada samo jedna misao, ispuniti zadatak – stvoriti islamsku BiH – naglasila je Vulićeva.

Ona je istakla da je Republika Srpska za poštovanje Dejtonskom mirovnog sporazuma, za dijalog, mir i suživot, ali Turkovićeva ne zna šta to uopšte znači.

Autor: SRNA/RTRS