Halid Muslimović dužan je, odlukom suda, da bivšoj ljubavnici Sonji Bašić plati odštetu od 2.500 evra za povredu ugleda i časti.

Kako dalje navode domaći mediji, pevač Halid Muslimović je pre nekoliko godina izjavio da je ona osuđivani narko-diler, da živi na socijali u Australiji, da je lažni bankar i da je tri puta krivotvorila dokumenta da bi uzimala kredit na tuđa imena.

Nedavno je Sonja Bašić, bivša emotivna partnerka pevača Halida Muslimovića dobila još jednu presudu protiv njega, a sada govori kakav je imala odnos sa njim i kakav je pevač karakterno.

Osnovni sud prošle godine u Banjaluci osudio Halida Muslimovića u krivičnom pustupku sa ukupno 1.200 konvertibilnih maraka, odnosno oko 600 evra, zbog telesnih povreda i ugrožavanja bezbednosti bivšoj ljubavnici Sonji Bašić.

– Taj predmet predat je sudu u Prijedoru, ima već 2 godine. Ta presuda je predata advokatu mom i presuda je u moju korist. Dotični se pre dve godine sastao sa novinarima, delio neke papire, pa je počeo sa klevetanjem, zvao me je raznim imenima. To su neke ružne stvari u svakom pogledu. Imam dvoje dece, živim normalnim životom. Halid, kako je napisano u presudi, mora da mi plati 5.000 maraka. Takođe, mora da plati i troškkove advokata 2.500 evra. Ono što je najvažnije, treba da ode u medije, u Kurir i da se izvini za tu klevetu – rekla je Sonja Bašić.

Još dva suđenja ih očekuju. Jedno za odštetu za fizičko zlostavljanje, a jedno suđenje sa ćerkom Halida Muslimovića, u vezi sa kućom koja je, takođe, predmet spora.

Izvor: ALO