Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač podnio je prijavu nadležnom sudu za klevetu protiv blogera Borislava Radovanovića zbog zlonamjernih plasiranja lažnih vijesti i informacije da ministar posjeduje nelegalno izgrađenu porodičnu kuću u Banjaluci.

Lukač je izjavio Srni da je objekat porodične kuće za koju Radovanović tvrdi da je “bespravno sagrađen”, izgrađen još 2001. godine uz validnu građevinsku dozvolu i izvršen je tehnički prijem, nakon čega je izdata upotrebna dozvola od Administrativne službe grada Banjaluka.

– Sve ove činjenice mogu se provjeriti u arhivama Gradske uprave Banjaluka. Iznošenje ovakvih neistina nije samo zlonamjerno sa ciljem narušavanja mog ličnog integriteta, već i sa namjerom povrede privatnosti mog doma i moje porodice, što je nedopustivo – naglasio je Lukač.

On je podsjetio da je pravo na privatnost jedno od osnovnih ljudskih prava, a Ustav Republike Srpske je jasno rekao da su čovjekova privatnost, lični i porodični život nepovredivi.

– U tom smislu očekujem da svi nadležni organi i novinarska udruženja reaguju, jer Boro Radovanović nije fotografisao i u javnosti objavio javni objekat, već moju privatnu kuću u kojoj živi moja porodica i pri tome iznio niz laži – rekao je ministar Lukač.

Autor: SRNA/Srpskainfo