Na planinskom vrhu Lelija grupa planinara je pored krsta istakla zastavu sa ljiljanima, odnosno, zastavu tzv. RBiH.

Portal sportdc.net je objavio fotografije, navodeći da su planinari sliakli pored krsta sa zastavom sa ljiljanima, dodajući da im to nije dovoljno, pa se jedan opd njih i popeo na krst. Svoje ”herojstvo” odlučio je da podijeli sa drugima pa je fotografije objavio na svom Fejsbuk portalu.

Ovo je izazvalo gnjev svih  planinara, a a ova grupa sada mogu očekivati i krivičnu prijavu Planinarskog društva Lelija, piše navedni portal.

Na planinskom vrhu Velika Lelija postavljen je prije nekoliko godina  krst, a postavilo ga je Planinarsko društvo Lelija iz Кalinovika, a on je sastavni dio Planinarskog puta Dr Jovo Elčić. Doktor Elčić je preminuo prije nekoliko godina, a Planinarski put Dr Jovo Elčić povezuje tri bosanskohercegovačke planine poznate po iznimnoj ljepoti: Treskavica – vrh Veliki Treskač (1969 m/nv), Lelija – vrh Velika Lelija (2032 m/nv) i Zelengora – vrh Bregoč (2014 m/nv).

Godinama krst stoji na vrhu i mnogi planinari su se fotografisali pored njega, ne skrnaveći ga, dok na Veliku Leliju nije stigao izvjesni Alen Marić, sa grupom planinara.

Izvor: SportDC