Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač sa gradonačelnikom Prijedora Slobodanom Javorom obišao je danas zaplavljena naselja Topolik i Vrbice u Prijedoru.

“Jedino rješenje problema je čišćenje kanala. Predsjednik Vlade RS izdao je nalog “Vodama Srpske” za hitno čišćenje, sanaciju i proširenje rječice Miloševice. Civilna zaštita RS će pomoći stanovništu čiji objekti su zaplavljeni sa isušivačima, kako bi mogli što prije da se vrate u svoje kuće”, rekao je Lukač.

U Prijedoru je formirana Komisija za procjenu štete, a nakon što nadležni obiđu teren, znaće se tačan broj zaplavljenih objekata.

“Izvođač radova koji je zvanično prošao na tenderu danas će ući u proceduru bez čekanja zakonskih rokova, s obzirom da je situacija alarmantna. Očekujemo intenzivan rad na sanaciji i uređenju rječice Miloševice, kako bi radovi što prije bili završeni. Gradska uprava stoji na raspolaganju svim građanima u ovoj teškoj situaciji i nakon što sagledamo situaciju, razgovaraćemo sa njima i dogovoriti na koji način da saniramo štetu”, poručio je Javor.

Izvor: kozarski