Sistematizacija, a koju je u Gradskoj upravi Banjaluka sproveo Draško Stanivuković, sve je samo ne racionalizacija i uvođenje reda. Reklo bi se da je prvenstveno urađena kako bi se podmirili stranački kadrovi o čemu smo u Faktoru pisali u više navrata. Popunjeno je dvjestotinjak radnih pozicija više i to je samo po sebi skandalozno, ali valjda će se jednom stati. Niko ne spori da gradonačelnik sam bira svoj tim, ali i to da bi trebalo da u Kabinet prvog čovjeka Banjaluke dolaze profesionalni kadrovi, sposobni da sprovode politike i data obećanja iz kampanje. Međutim, nova radna reorganizacija je Stanivukoviću poslužila da najbližim saradnicima da ogromne plate, da primi osobe, blago rečeno, sumnjivog kredibiliteta i kvaliteta koji nisu dorasli poslu koji obavljaju.

Rijaliti carstvo i drugarstvo!

Faktor saznaje da je gradonačelnik sistematizaciju, u suštini, napravio tako da članovima svog Kabineta da astronomske mjesečne zarade.

Iako je obećao transparentnu Gradsku upravu u kojoj se neće ništa kriti, javno je jedino to da je u Kabinetu gradonačelnika trenutno zaposleno 18 službenika.

Već je zamijenio šefa Kabineta zbog afere „Obeliks“, administrativne radnice su „jahačice“ iz sad već čuvenih video klipova, snimljenih prije nego što je „odabrani tim“ ušao na velika vrata u glavnu zgradu nekadašnje banovine.

Dosta šaroliko i nadasve zanimljivo društvo koje je sa budžeta tate Dragana Stanivukovića i PDP-a prešlo da teret građana Banjaluke i prima i više nego dobre apanaže.

Zvanično je zaposleno troje savjetnika, i Nebojša Drinić čije radno mjesto nije definisano, ali ga u medijskim objavama iz Gradske uprave zovu savjetnik pa je tako u maju vijest glasila:

,,Savjetnik gradonačelnika Banjaluke i član Savjeta MZ Borik, Nebojša Drinić, obradovao mališane iz svog naselja nesvakidašnjim poklonom, članskom kartom za Dječiju biblioteku.”

Odrali narod za 2.500 KM mjesečno

Prema saznanjima Faktor magazina za najmanje dvije osobe u Kabinetu napravljena je matematička „gimnastika“, mimo zakona, jer po stručnoj spremi i radnom mjestu nisu mogle imati platu veću od 1600 KM.

Ali, na lični zahtjev gradonačelnika, morao se naći način da  plate dvije Stanivukoviću bliske saradnice  budu čak 2.500 KM!

Jedna od njih formalno je raspoređena na radno mjesto sa visokom stručnom spremom, gdje se traži višegodišnje iskustvo, budući da su u pitanju složeni poslovi i slični, a sve samo kako bi se moglo domoći velike plate.

Drugoj osobi,  sekretarici u Kabinetu, u sistemtizaciji je podignut koeficijent kako bi se i ona domogla iznosa  od 2.500 KM.

Nije još potvrđeno da li se radi o jednoj od djevojaka sa snimka „Jahačica“ koji je nastao dok su se se djeca igrala politike u PDP-u, a koju su na žalost preselili u Gradsku upravu.

LETE GRADSKI NOVCI NA ODABRANE

Izvori Faktora potvrđuju da se dvije miljenice Draška Stanivukovića dobile velike mjesečne plate iako gotovo niko u Kabinetu gradonačelnika čak ni formalno ne ispunjava uslove za te cifre.

Ne štedi mladi tajkun kad zavlači ruke u džepove građana najvećeg grada Srpske.

Važno je da njegova svita ni u čemu ne oskudjeva.

A za narod… Ma ko te pita?!

Autor:faktormagzin