Račun za telefon, struju i ostalu vrstu pošte svakodnevno u poštansku torbu pakuje poštar Draško Jaćimović. U poštama Srpske radi  već 20 godina, a trenutno pošiljke dijeli po reonu centra grada i Raškovca. Posao je dobro svladao, kao i rutinu koja prethodi odlasku na teren. Nakon dolaska u firmu prvo razvrsta poštu i račune, a potom ih dijeli.  Na biciklu je ako je vrijeme lijepo, ako ne, onda ide pješke.

”Svi se nakon razvrstavanja pošte pakujemo. Uzimamo prevozna sredstva ko čim ide. I polako na teren. Radno vrijeme je do pola tri. Posla je puno, pa često produžimo svoje radno vrijeme”, dodaje Jaćimović.

Sa svojim sugrađanima Draško ima odličnu komunikaciju. Na usluzi je najčešće penzionerima, jer im osim pošte donosi lijekove i potrebne namirnice. Kako kaže, ništa mu nije teško, jer posao radi s ljubavlju a plemenitost stavlja na prvo mjesto. Jedini problem su mu pošiljke na kojima nisu navedene tačne adrese.

”Za naše poštare ime i prezime manje znači nego sama adresa. Ovom prilikom apel građanima. To je mala stvar, a za nas puno znači. Prilikom davanje adresa, navedite tačnu adresu. Vrlo su nezgodne situacije kad imamo b.b., za nas je to veliki problem, a naročito u područjima gdje ulice nisu numerisane ”, kaže Draško.

Za kraj našeg razgovora, Draško  je imao poruku za mlade koji razmišljaju da se odluče za poziv poštara. Kaže ništa nije lako, ali na kraju dana, kad sve uradite, raznesete poštu i pomognete ljudima, osjećaj je neprocjenjiv, kao i značaj zanimanja kojim se dugo bavi.

Izvor: kozarski